IBI-Rating оновило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА»

24.12.2021
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу іменних відсоткових забезпечених облігацій ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА» серії А на рівні uaВВВ-, прогноз «у розвитку».

Чистий дохід ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА» формується переважно надходженнями від здачі в оренду власної нерухомості – Емітент володіє 3-зірковим готелем «Русь», розташованим в центральній частині м. Києва. За результатами 9 місяців 2021 року чистий дохід збільшився вдвічі – до 14 млн грн, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Підсумком діяльності став чистий збиток у розмірі 338 тис. грн. Станом на 30.09.2021 р. власний капітал все ще мав від’ємне значення, відповідно зберігалася виняткова залежність від позикового капіталу та високе боргове навантаження Емітента.

Поручителем за випуском облігацій виступає ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс», основним видом діяльності якого є транспортні перевезення (у т. ч. міжнародні) власним автотранспортом, а також ремонтне та сервісне обслуговування вантажного транспорту. Чистий дохід Поручителя за підсумками 9 місяців 2021 року склав 202,6 млн грн, що на 22% більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА», в тому числі: фінансова звітність ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА» та Поручителя (ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс») за 2018-2020 рр. та 9 міс. 2021 року, довідкова інформація про діяльність Емітента та Поручителя, інформація про випуск облігацій, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент
Пресслужба IBI-Rating