Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «СВАРОГ-ДНІСТЕР»

08.01.2020
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу відсоткових облігацій ТОВ «СВАРОГ-ДНІСТЕР» серії A на рівні uaBBB з прогнозом «стабільний».Облігації номінальною вартістю 100 млн грн з погашенням у 2023 році випущено для оплати послуг за отримання сільськогосподарських послуг, фінансування придбання засобів захисту рослин, мінеральних добрив, насіння, а також повернення зворотної фінансової допомоги.

ТОВ «СВАРОГ-ДНІСТЕР» входить до складу однієї з провідних за ефективністю рослинництва агропромислових корпорацій України – «Сварог Вест Груп». Земельний банк корпорації становить 80 тис. га, основними культурами є зернові, зернобобові та цукровий буряк. У ході рейтингового процесу агентство IBI-Rating враховувало входження ТОВ «СВАРОГ-ДНІСТЕР» до складу «Сварог Вест Груп», проте кредитний рейтинг облігацій підтримується кредитоспроможністю лише самого Емітента (без врахування консолідованих фінансових показників).

Площа оброблюваних ТОВ «СВАРОГ-ДНІСТЕР» сільськогосподарських угідь у Хмельницькій області перевищує 6 тис. га. Діяльність Емітента, як і решти сільськогосподарських підприємств, має сезонний характер та чутлива до впливу природно-кліматичних умов.

За результатами 9 міс. 2019 року чистий дохід ТОВ «СВАРОГ-ДНІСТЕР» збільшився, порівняно з аналогічним періодом попереднього року, на 55,2% – до 125 137 тис. грн. Підсумком діяльності став чистий прибуток у розмірі 5 825 тис. грн (-12,4%). Нерозподілений прибуток збільшився до 83 436 тис. грн на 30.09.2019 р.

Борг Емітента формується винятково зобов’язаннями за розміщеними відсотковими облігаціями (100 000 тис. грн). Зважаючи на довгостроковість боргу (погашення облігацій відбуватиметься у 2023 році, а пред’явлення до дострокового викупу не передбачено умовами випуску), боргове навантаження Емітента оцінюється як помірне.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «СВАРОГ-ДНІСТЕР», в тому числі: фінансова звітність за 2016-2018 рр. та 9 міс. 2019 року, параметри випуску облігацій серії А, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua