Друк

IBI-Rating оновило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА»

16.12.2019
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу іменних відсоткових забезпечених облігацій ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА» серії А на рівні uaВВВ-, прогноз «стабільний».

Чистий дохід ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА» формується переважно здачею в оренду власної нерухомості – Емітент володіє 3-зірковим готелем «Русь», розташованим в центральній частині м. Києва. Крім того, ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА» отримує значні обсяги інших доходів. За результатами 9 міс. 2019 року чистий дохід збільшився до 22 522 тис. грн (+6%). Підсумком діяльності став чистий збиток у розмірі 741 тис. грн, проти 3 209 тис. грн чистого прибутку за аналогічний період попереднього року. Станом на 30.09.2019 р. власний капітал все ще мав від’ємне значення, тому зберігалася виняткова залежність від позикового капіталу та високе боргове навантаження Емітента.

Поручителем за випуском облігацій виступає ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс», основним видом діяльності якого є транспортні перевезення (у т. ч. міжнародні) власним автотранспортом, а також ремонтне та сервісне обслуговування вантажного транспорту. Чистий дохід Поручителя за підсумками 9 міс. 2019 року склав 192 811 тис. грн, що у 3,9 рази перевищує номінальний обсяг випуску облігацій.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА», в тому числі: фінансова звітність ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА» та Поручителя (ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс») за 2016-2018 рр. та 9 міс. 2019 року, довідкова інформація про діяльність Емітента та Поручителя, інформація про випуск облігацій серії А, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua