Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг АТ «ПЕРШИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК» на рівні uaBBB+

18.12.2018
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу АТ «ПЕРШИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК» на рівні uaВВВ+ з прогнозом «стабільний». Рейтинг надійності банківських вкладів було підтверджено на рівні «4+» (висока надійність).

АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ПЕРШИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК» зареєстровано Національним банком України 20 червня 1997 року. Основним акціонером банку виступає фізична особа-нерезидент Гінер Євгеній Леннорович. Станом на початок жовтня 2018 року банк посідав 54 місце за обсягом активів серед 81 банківської установи України; 49 позицію – за розміром коштів, що залучено від населення; 41 – за обсягом коштів корпоративних клієнтів; 53 – за розміром балансового капіталу та 27 – за розміром отриманого прибутку. Регіональна мережа представлена 34 відділеннями в 11 областях України. Клієнтська база налічує майже 13 тис. клієнтів, в тому числі 10,8 тис. фізичних осіб.

Діяльність банку в аналізованому періоді зберігалась прибутковою – чистий прибуток за підсумками 9 місяців 2018 року становив 47,5 млн грн. Враховуючи відносно стабільну динаміку чистого операційного доходу на фоні прийнятного рівня адміністративних витрат, а також завдяки отриманню додаткових доходів від переоцінки активів, спостерігається збереження показника коефіцієнта ефективності діяльності на високому рівні – понад 190% за підсумками січня-вересня 2018 року.

Підтвердження рейтингів АТ «ПЕРШИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК» обумовлено збереженням достатніх показників капіталізації банку, прийнятними показниками ліквідності, прибутковою діяльністю та високими показниками ефективності діяльності. У свою чергу, Рейтингове агентство зазначає концентрацію активних та пасивних операцій у розрізі основних контрагентів банку, збереження високої чутливості банківської системи до операційних ризиків, що зумовлено волатильністю законодавчого поля, складною ситуацією в економіці, а також обмеженими фінансовими можливостями населення і підприємств реального сектору.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від АТ «ПЕРШИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК», в тому числі: фінансова звітність за період 2015-2017 рр. та 9 місяців 2018 року, планові показники діяльності, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua