Друк

IBI-Rating підтвердило рейтинг фінансової стійкості ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «САЛАМАНДРА-УКРАЇНА» на рівні uaAifr

13.09.2018
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження рейтингу фінансової стійкості ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «САЛАМАНДРА-УКРАЇНА» на рівні uaAifr, прогноз «негативний». Рейтинг збережено в Контрольному списку.

ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «САЛАМАНДРА-УКРАЇНА» надає послуги на страховому ринку з березня 1995 року. Свою діяльність страховик здійснює на підставі 21 ліцензій – 8 обов'язкових і 13 добровільних видів страхування. Регіональна мережа представлена головним офісом в м. Полтава, а також 15 територіальними підрозділами (філії, представництва, точки продажу). За підсумками 2017 року ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «САЛАМАНДРА-УКРАЇНА» займало такі позиції серед понад 260 учасників ринку страхування (non-life): активи – 52 місце; власний капітал – 53 місце; валові страхові платежі – 43 місце; валові страхові виплати – 37 місце; страхові резерви – 45 місце.

За підсумками січня-червня 2018 року страховиком було залучено страхові премії на загальну суму 40,6 млн грн, що на 18% поступається показнику аналогічного періоду минулого року та обумовлено зменшенням надходжень за договорами страхування від вогневих ризиків та страхування майна. В свою чергу, в поточному році спостерігався помітний приріст надходжень за полісами ОСЦПВ та договорами страхування кредитів. За підсумками І півріччя поточного року страховиком було здійснено страхові виплати на загальну суму понад 19 млн грн (-16% порівняно з аналогічним періодом минулого року). Враховуючи збільшення частки автострахування в портфелі компанії, рівень валових виплат ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «САЛАМАНДРА-УКРАЇНА» за підсумками січня-червня 2018 року становив 47%.

Прибуток компанії за підсумками І півріччя 2018 року від основної діяльності склав 1,3 млн грн. В свою чергу, чистий прибуток ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «САЛАМАНДРА-УКРАЇНА» за вказаний період становив 69,2 тис. грн (144,6 тис. грн – за 2017 рік).

Підтвердження рейтингу фінансової стійкості страховика обумовлено достатньою питомою вагою високоліквідних активів у категоріях активів, якими представлені страхові резерви, прийнятними показниками капіталізації та платоспроможності, незначним обсягом резерву заявлених, але не виплачених збитків. В свою чергу, Рейтингове агентство зазначає низьку диверсифікацію операцій з вихідного перестрахування, високе значення комбінованого показника збитковості, чутливість страхової компанії до пруденційних ризиків, а також нестабільність операційного середовища, мінливість регуляторного поля та чутливість дохідної бази компанії до зміни ситуації в реальному секторі.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «САЛАМАНДРА-УКРАЇНА», в тому числі: фінансова звітність за 2015-2017 рр. та І півріччя 2018 року, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент 
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua