IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг ПАТ «БАНК СІЧ» на рівні uaA–

28.12.2017
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПАТ «БАНК СІЧ» на рівні uaA- з прогнозом «стабільний».

ПАТ «БАНК СІЧ» працює на фінансовому ринку з 2011 року та відноситься до групи банків з приватним капіталом відповідно до критеріїв розподілу банків на групи на 2017 рік. Бенефіціарними власниками банківської установи є 2 фізичні особи (громадяни України). 26 червня 2017 року було затверджено нову редакцію Статуту банківської установи у зв'язку зі збільшенням статутного капіталу до 200,09 млн грн. за рахунок приватного розміщення акцій. Також слід зазначити, що на початку грудня 2017 року акціонерами банку було прийняте рішення про збільшення розміру статутного капіталу ще на 99,9 млн грн. Станом на початок жовтня поточного року регіональна мережа банківської установи представлена 56 відділеннями в 14 областях України. Діяльність ПАТ «БАНК СІЧ» зберігається прибутковою – чистий прибуток банку за січень-вересень 2017 року склав 739 тис. грн.

Підтвердження кредитного рейтингу ПАТ «БАНК СІЧ» обумовлено прийнятними показниками ліквідності, достатніми показниками капіталізації при збереженні підтримки з боку власників, а також покращенням ринкових позицій банківської установи за рахунок розширення територіальної присутності та збільшення кількості клієнтів. У той же час, концентрація кредитного портфеля та депозитної бази банку в розрізі ключових клієнтів залишається суттєвою, що посилює чутливість ПАТ «БАНК СІЧ» до ризику ліквідності. На рейтинг банківської установи також впливає збереження складної ситуації в економіці, що обмежує фінансові можливості населення та підприємств реального сектору і негативно впливає на рівень довіри до банківських установ.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ «БАНК СІЧ», в тому числі: фінансова звітність за підсумками 2014-2016 рр. та 9 місяців 2017 року, планові показники діяльності, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент
За додатковою інформацією звертайтеся: