Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг ПАТ «ПЕРШИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК» на рівні uaBBB+

11.07.2017
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПАТ «ПЕРШИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК» на рівні uaВВВ+ з прогнозом «стабільний». Рейтинг надійності банківських вкладів було підтверджено на рівні «4+» (висока надійність).

Підтвердження рейтингів ПАТ «ПЕРШИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК» обумовлено збереженням достатніх показників капіталізації банку, а також прибутковою діяльністю та прийнятними показниками ефективності діяльності. В свою чергу, Рейтингове агентство зазначає концентрацію активних та пасивних операцій в розрізі основних контрагентів банку, а також незбалансованість активів та пасивів за строками до погашення, що підвищує уразливість банківської установи до ризику ліквідності. На рейтинги банківської установи також впливає збереження складної ситуації в економіці, що обмежує фінансові можливості населення і підприємств реального сектора і негативно впливає на рівень довіри до банківських установ.

ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ПЕРШИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК» зареєстровано Національним банком України 20 червня 1997 року. Основним акціонером банку виступає фізична особа-нерезидент Гінер Євгеній Леннорович. Станом на початок квітня поточного року за розміром активів банк посідав 47 місце серед 90 банківських установ (що віднесено до категорії платоспроможних); 42 позицію – за розміром коштів, що залучено від населення; 50 – за розміром балансового капіталу; 52 – за розміром отриманого прибутку. Регіональна мережа представлена 32 відділеннями в 11 областях України. Клієнтська база налічує понад 16 тис. клієнтів, в тому числі 14,5 тис. фізичних осіб. Діяльність ПАТ «ПЕРШИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК» є прибутковою: чистий прибуток за підсумками 2016 року становив 2,4 млн грн, за підсумками І кварталу 2017 року – 1,8 млн грн.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ «ПЕРШИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК», в тому числі: фінансова звітність за період 2014-2016 рр. та 3 місяці 2017 року, планові показники діяльності, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua