Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій ПП «Новий світ» серії A на рівні uaBBB

15.06.2016
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу відсоткових облігацій ПП «Новий світ» серії A на рівні uaBBB з прогнозом «стабільний».

Облігації номінальною вартістю 50 млн. грн. випущено з метою фінансування придбання сировини та матеріалів, а також оновлення обладнання та механізмів Емітента. ПП «Новий світ» входить до складу вертикально інтегрованого агрохолдингу «ТАС АГРО». Підприємство займається вирощуванням сільськогосподарських культур: озимої пшениці, соняшника, кукурудзи, озимого ячменю та сої на сільськогосподарських угіддях загальною площею понад 3,3 тис. га у Кіровоградській області. Діяльність Емітента, як і решти вітчизняних сільськогосподарських підприємств, має високу чутливість до впливу факторів, таких як природно-кліматичні умови та державне регулювання галузі. Також слід відмітити сезонність діяльності Емітента, що зумовлює коливання оборотного капіталу.

За підсумками 2015 року та І квартал 2016 року ПП «Новий світ» отримано 69,2 млн. грн. та 2,4 млн. грн. чистого доходу відповідно, чистий прибуток склав 18,2 млн. грн. та 2,9 млн. грн., що вказує на високі показники ефективності діяльності. За підсумками 2015 року співвідношення чистого боргу (зобов’язання за облігаціями, зменшені на обсяг грошових коштів) та показника EBITDA склало 1,6х. У І кварталі 2016 року Емітент викупив відсоткові облігації власної емісії серії А. Таким чином, на кінець березня 2016 року ПП «Новий світ» не мало боргових зобов’язань, за якими сплачуються відсотки. Викуп розміщених облігацій за рахунок власних коштів зумовив суттєве зростання рівня фінансової незалежності підприємства.

IBI-Rating на разі не вбачає факторів, які можуть призвести до підвищення кредитного рейтингу облігацій у короткостроковій перспективі. Негативно на рівень кредитного рейтингу може вплинути: невиконання боргових зобов’язань, зниження фінансових результатів та показників ефективності діяльності, зростання рівня боргового навантаження, погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПП «Новий світ», в тому числі: фінансова звітність за 2013-2015 рр. та 3 міс. 2016 року, довідкова інформація про діяльність ПП «Новий світ», інформація про випуск облігацій серії A, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент.
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua