Друк

IBI-Rating підтвердило рейтинг надійності банківських вкладів ПАТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК» на рівні 5

06.04.2016
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження рейтингу надійності банківських вкладів ПАТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК» на рівні 5 (відмінна надійність). Рейтинг надійності банківських вкладів на рівні 5 вказує на те, що фінансова установа надійна, своєчасно розраховується за зобов'язаннями в межах вимог, встановлених чинним законодавством України, в т.ч. НБУ, та має добру репутацію. Ймовірність виникнення проблем із своєчасним поверненням вкладів низька, оскільки фінансова установа малочутлива до впливу зовнішніх та внутрішніх факторів. Оцінка впливу зовнішніх факторів не поширюється на ситуації, пов’язані з форс-мажорними обставинами.

Підтвердження рівня рейтингу надійності банківських вкладів ПАТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК» обумовлено збереженням високого рівня капіталізації фінансової установи. Також слід відмітити, що фінансова установа вчасно та в повному обсязі виконує свої зобов’язання перед кредиторами. Обсяг високоліквідних активів перебуває на високому рівні, які переважно складаються з залишків на коррахунках в інших банках. Фактичні значення економічних нормативів ліквідності значно перевищують мінімальні значення, що встановлені НБУ. Однак наявність залежності, як ресурсної бази Банку від найбільших кредиторів, так і клієнтського кредитного портфеля від фінансового стану найбільших позичальників підвищує уразливість ПАТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК» до окремих фінансових ризиків .

Також Рейтингове агентство IBI-Rating відмічає наявність значного обсягу валютних кредитів та відсутність валютних надходжень у окремих позичальників, Разом з тим ці ризики частково захеджовані майновими поруками власників бізнесу, більшість з яких - іноземні громадяни. Основною складовою ресурсної бази залишаються кошти клієнтів, зокрема є кошти юридичних осіб, які зумовлюють значну концентрацію як ресурсної бази Банку за основними кредиторами, так і клієнтського депозитного портфеля за основними вкладниками.

За результатами роботи січня-лютого 2016 року діяльність Банку залишається прибутковою, а показники ефективності діяльності ПАТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК» перебувають на високому рівні.

Зниження рейтингу надійності банківських вкладів можливе у разі погіршення платоспроможності (ліквідності) Банку; зростання кредитних ризиків через погіршення обслуговування наданих кредитів, підвищення уразливості Банку до ринкових ризиків, зниження показників ефективності діяльності та збиткова діяльність, а також погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК», в тому числі: річна фінансова звітність за 2013–2015 рр. та січень-лютий 2016 року, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент.
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua