Друк

IBI-Rating підвищило кредитні рейтинги ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» та облігацій серій А, В з рівня uaВВВ до рівня uaВВВ+

01.04.2016
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підвищення кредитного рейтингу ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» та кредитного рейтингу іменних відсоткових облігацій серій А та В емітента ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» з рівня uaВВВ до рівня uaВВВ+, прогнози рейтингів залишаються «позитивними».

Підвищення кредитних рейтингів зумовлено збереженням високих темпів росту основних показників діяльності Банку, які демонструють значну позитивну динаміку не дивлячись на нестабільну ситуацію в країні та роботу Банку у ризикованому сегменті (споживче кредитування), а також збереженням високих показників капіталізації ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ». Зберігається чутливість Банку до кредитних ризиків через певну концентрацію клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками. Також зберігається залежність ресурсної бази від основних кредиторів. В той же час, Рейтингове агентство IBI-Rating відмічає збереження доброї диверсифікації ресурсної бази Банку та клієнтського депозитного портфеля за основними вкладниками.

Протягом аналізованого періоду ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» здійснює прибуткову діяльність. Відповідно показники ефективності діяльності залишаються на високому рівні. Активи та пасиви Банку збалансовані за строками до погашення до 31 дня належним чином.

IBI-Rating наразі вбачає позитивні зміни в діяльності Банку та його фінансових показниках (підвищення прибутковості, зростання показників ефективності діяльності), що за умов збереження даної позитивної динаміки разом із збереженням доброї якості активів та диверсифікацією ресурсної бази, може призвести до зміни прогнозу або перегляду рівня рейтингу. Зниження кредитного рейтингу можливе у разі погіршення платоспроможності (ліквідності) Банку; зростання кредитних ризиків через погіршення обслуговування наданих кредитів, підвищення уразливості Банку до ринкових ризиків, а також погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ», в тому числі: річна фінансова звітність за 2013 2015 рр., інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент.
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua