Кредитний рейтинг облігацій ТОВ "МІНІ-МАКС" серій A-C підтверджено на рівні uaBB

11.03.2015
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу цільових забезпечених облігацій серій A-C емітента ТОВ "МІНІ-МАКС" на рівні uaBB з прогнозом рейтингу "стабільний".

Підтвердження довгострокового кредитного рейтингу боргового інструменту (РБІ) зумовлено збереженням ключових факторів, що відмічалися рейтинговим агентством раніше:
  • ТОВ "МІНІ-МАКС" входить до юридично неоформленої групи компаній "Житлобуд-2";
  • Генеральний підрядник ТДВ "Житлобуд-2" має досвід реалізації масштабних будівельних проектів;
  • IBI-Rating відмічає інформаційну відкритість та прозорість Емітента;
  • Введення в експлуатацію будинку на проспекті Маршала Жукова, 18-А, у м. Харкові, для фінансування будівництва якого було випущено цільові облігації серій A-C.
Позитивно на кредитний рейтинг боргового інструменту можуть вплинути: зниження галузевих ризиків та покращення макроекономічної ситуації в країні. Негативно на кредитний рейтинг боргового інструменту можуть вплинути: погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

IBI-Rating допускає виникнення затримки виконання зобов’язань щодо погашення цільових облігацій з рівнем кредитного рейтингу uaBB за Національною рейтинговою шкалою терміном до 6 місяців.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ "МІНІ-МАКС", в тому числі: фінансова звітність за 2014 рік, довідкова інформація про діяльність ТОВ "МІНІ-МАКС", інформація про випуск облігацій серій A-C, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери.

Анна Іваницька