Друк

За участю Ощадбанку в Україні з’явився перший безпілотник вітчизняного виробництва

30.04.2015
Перший безпілотник українського виробництва відправляється на фронт. Згодом планується налагодження серійного виробництва безпілотних літальних апаратів.

Цей проект, ініційований активістами Волонтерської сотні «Україна-світ», втілюється в життя завдяки підтримці клієнтів і співробітників Ощадбанку, де відкрито цільовий рахунок для збору добровільних пожертв на організацію виробництва вітчизняного безпілотника.

Безпілотник сконструйовано київським інженером Володимиром Бондарем з урахуванням кліматичних умов степової України. До того ж він значно дешевший за зарубіжні аналоги. Апарат призначений для здійснення фото- та відеозйомки місцевості та передачі інформації на наземну станцію в режимі реального часу. В умовах бойових дій така інформація допомагає рятувати життя бійців. Але і в мирні часи безпілотники стануть у пригоді – їх активно використовують, наприклад, у сільському господарстві. Дякуємо всім небайдужим громадянам, які долучаються до реалізації цього проекту!

Ощадбанк постійно реалізує ініціативи з підтримки української армії і тилу. Зокрема, днями бійцям 29-го блокпосту, що розташований біля селища Новотошківка на Луганщині, передано генератор і тепловізор. «Хлопці надіслали фото зі словами вдячності. А я їм відписав, мовляв, не треба, хлопці, нам дякувати, бо це ми вам дякуємо», - зауважив голова правління Андрій Пишний на своїй сторінці у Facebook.