Друк

Union Standard Bank виступає спонсором презентації в Києві першої політичної книги Гаррі Каспарова

25.03.2015
 

26-27 березня відбудеться візит видатного шахіста та громадського діяча Гаррі Каспарова в Україну. В Києві пройде презентація нової книги російського опозиційного політика «Торгівля страхом» видавництва «Саміт-книга». В програмі візиту: автограф-сесія, ряд публічних лекцій, зустрічі з політиками, бізнесменами, лідерами громадських організацій, в ході яких будуть викладені погляди автора на події навколо України та ситуацію в світі.

В березні 2005 року Гаррі Каспаров, будучи лідером світового шахового рейтингу, повідомив про припинення своєї професійної спортивної кар’єри. Це рішення було зумовлене наміром присвятити більшу частину свого часу громадсько-політичній діяльності.  В травні 2005 року Каспаров засновує опозиційний рух «Об’єднаний громадський фронт», метою якого проголошується «демонтаж путінського режиму». Від початку своєї опозиційної діяльності Каспаров просував ідею об’єднання представників різноманітних ідеологічних течій для протидії диктатурі, що набирає обертів в Росії. Починаючи з 2006 року, саме позаідеологічні коаліції, засновані на цій концепції, стають основою рушійної сили, яка рухала російський  протест, найвищою точкою якого стали масові виступи у великих містах Росії в 2011-2012 рр. Статті Гаррі Каспарова, що публікуються як російською, так і англійською мовами, присвячені найактуальнішим політичним подіям та процесам. З2012 року він є головою Ради Фонду захисту прав людини.

Книга «Торгівля страхом» – збірник вибраних політичних текстів Гаррі Кімовича, що раніше публікувалися на сторінках відомих аналітичних видань та інтернет-порталах у період з 2001 по 2015 рік. Розміщені в хронологічній послідовності, ці статті дозволяють побачити не лише логічний ланцюжок поворотних подій політичного життя Росії останніх років, але й прослідкувати історію боротьби ідей, що визначила сучасний вектор внутрішньої та зовнішньої політики Російської Федерації. Значне місце в книзі виділено подіям в Україні останніх років.

В ході візиту Гаррі Каспарова відбудуться такі заходи:

  • 03. 11:00-13:00 публічна лекція в Університеті ім. Тараса Шевченка (вул. Володимирська, 60) на тему: «Російська агресія в контексті світової політики»;
  • 03.  17:00- 18:00 відкриття магазину книг «Літера» і автограф-сесія (вул. Хрещатик, 13);
  • 03  16:00-18:30 презентація книги та інтерактивне спілкування з діловою та громадською аудиторією в Торгово-промисловій палаті України (вул. Велика Житомирська, 33).

Візит Гаррі Каспарова в Україну проходить за підтримки інноваційногоUnion Standard Bank, міжнародного фонду українців за кордоном «Діаспора», готелю Hilton Kyiv.

Бронювання місць на презентацію в ТППУ:http://sinbook.ticketforevent.com