Друк

У Тернополі реалізовують проект "Відкрите місто"

03.03.2014
Проект «Відкрите місто» реалізовує Тернопільська міська рада спільно з Фондом Східна Європа. Презентували проект 27 лютого у міськраді. «Відкрите місто» (www.opencity.in.ua) – це сучасний он-лайн-майданчик з використанням геоінформаційних технологій, створений для взаємодії громадян, місцевої влади, громадських об’єднань та бізнесу в процесі вирішення актуальних проблем громади Тернополя.

Презентуючи проект президент Фонду Східна Європа Віктор Лях повідомив, що ця веб-платформа відкриває низку можливостей: «Тернополяни отримують дієвий інструмент для зворотного зв‘язку з владою та зможуть привертати увагу до актуальних проблем міста. В свою чергу міській раді платформа допоможе оперативно реагувати на ці проблеми. Містяни матимуть можливість самоорганізовуватися навколо вирішення місцевих проблем. Місцевий бізнес та інститути громадянського суспільства зможуть планувати свої благодійні ініціативи та соціальні проекти, базуючись на потребах громад».

Щоб повідомити владі про ту чи іншу проблему потрібно на порталі www.opencity.in.ua залишити повідомлення, обрати категорію проблеми, описати її суть і у разі наявності візуальних додатків завантажити фото та відео.

За словами міського голови Тернополя Сергія Надала, ціль проекту - швидке реагування на ті проблеми, які найбільше турбують тернополян.

«Ще в грудні минулого року ми підписали меморандум про співпрацю щодо впровадження у Тернополі проекту «Відкрите місто». Вже сьогодні ми розпочинаємо його реалізацію. Завдяки ефективній співпраці структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств ми оперативно реагуватимемо на всі зауваження та пропозиції громадян. Повідомлення про проблеми будуть спрямовуватись до відповідальних управлінь міськради. В свою чергу тернополяни матимуть змогу відслідковувати, в якому статусі перебуває їх повідомлення та які кроки щодо усунення проблеми прийнято».