Друк

У центрі Тернополя урочисто відкриють унікальний тристоронній годинник

26.09.2014
У неділю, 28 вересня о 15 год. на бульварі Тараса Шевченка відбудеться урочисте відкриття історичного тристороннього годинника.

«Усі роботи з налаштування складного годинникового механізму та художнього оформлення завершені. У п’ятницю комунальники розпочнуть монтажні роботи, а у неділю ми запрошуємо усіх тернополян та гостей міста на урочисте відкриття історичного тристороннього годинника», - зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Нагадаємо, тернопільський годинник є унікальний. Адже він другий у світі тристоронній. Перший подібний витвір розташований у французькому місті Ам’єні, який був споруджений наприкінці XIX століття та на сьогодні налічує чотири рівні з багатьох деталей. Ще на стадії розробки французький сайт включив відновлений старовинний тернопільський годинник до «Спадщини світового годинникарства».

Ініціатором встановлення годинника у Тернополі є міський голова Сергій Надал. Усі роботи виконані без витрачання бюджетних коштів.

Довідка.

Ще за часів Австро-Угорщини та Польщі на сучасному бульварі Шевченка - навпроти нинішніх вулиць Сагайдачного та Кульчицької - стояв тристоронній годинник. Це було головне місце зустрічей і побачень. Годинник був знищений під час воєнних дій навесні 1944 року.