Друк

Тернопільська міська рада розпочала фінансування залізничної лікарні

16.02.2015
Залізничну лікарню в Тернополі перевели на баланс міста та затвердили угоду між обласною та міською радами про співфінансування даного закладу. Це рішення прийняли під час позачергової сесії міськради. Працівники лікарні два місяці не отримували зарплати, існувала загроза вимкнення електроенергії та тепла. Відтепер лікарня на балансі міста, з 12 лютого міська рада розпочала фінансування медичного закладу. Люди отримають заробітну плату, зможуть розрахуватись за комунальні послуги та працювати у штатному режимі.

«Розблоковані наші рахунки, це вже дуже добре, бо ми маємо можливість отримувати від страхових компаній гроші, маємо можливість отримувати гроші за платні профогляди, - розповідає голова профспілкового комітету залізничної лікарні Леся Левицька. –  Зрештою, виплатити гроші людям, які працюють. Але наразі тільки в місті, бо ті, що працюють в районах, ще не мають коштів».

Міський голова Тернополя Сергій Надал зауважив, що міськрада виконує свої зобов’язання, згідно підписаної угоди між обласною та міською радами.

«Фінансування лікарні з міського бюджету розпочалось. Проте, ми в черговий раз просимо розуміння у в.о. голови ОДА, адже він зобов’язаний внести подання на чергову сесію облради для того, щоб депутати внесли зміни до бюджету області та виділили кошти для потреб лікувальної установи», - зазначив очільник Тернополя.