Друк

Сергій Надал зустрівся з представниками німецького міста Брауншвайг

14.05.2015
 13 травня міський голова Тернополя Сергій Надал зустрівся з членами спілки «FreiE Ukraine Braunschweig» (м. Брауншвайг, Німеччина). Спілка заснована німцями та українцями з метою налагодження співпраці між двома країнами.

На даний момент спілка має контакти лише з містом Тернополем. Перебуваючи в нашому місті її учасники прагнуть якомога ближче познайомитись з роботою навчальних закладів, місцевої влади, громадських організацій та дитячих будинків, щоб краще зрозуміти, де потрібна їх допомога.

«Основною метою нашої діяльності є допомога потребуючим з Тернопільщини, організація стажувань і обмінів. Важливим напрямком нашої роботи ми також вважаємо інформування жителів Німеччини про реальний стан справ в Україні», – зазначив Бернд Генн, виконавчий директор спілки «FreiE Ukraine Braunschweig».

Протягом часу перебування в Тернополі гості з Німеччини відвідали міську дитячу комунальну лікарню, Тернопільський національний педагогічний університет та компанію SEBN.UA.

«Я щиро вдячний за ваш візит та прагнення допомогти. Сьогодні нам як ніколи потрібно вчитись працювати за європейськими стандартами. Варто усвідомити, що без бажання жити краще, без реальних реформ в Україні не буде змін, незважаючи на фінансову допомогу Європи чи Америки. Саме завдяки ініціативам громадських організацій та спілок, реалізації спільних проектів європейські цінності стають ближчими, а стереотипи руйнуються», – зауважив Сергій Надал.