Друк

Сергій Надал взяв участь у нараді під головуванням віце-прем’єр-міністра з питань регіональної політики Володимира Гройсмана

17.03.2014
У четвер 13 березня у м. Києві відбулась нарада під головуванням віце-прем’єр-міністра з питань регіональної політики Володимира Гройсмана на тему «Реформа місцевого самоврядування – відновлення та збільшення повноважень».

«Основною темою, яка обговорювалась, було напрацювання пропозицій до законопроектів, що стосуються додаткових повноважень органів місцевого самоврядування. Для прикладу пропонується передати в підпорядкування органам місцевого самоврядування Інспекцію держархбудконтролю - у 2009 році в міст забрали можливість контролювати будівництво об’єктів на своїй території. Пропонується збільшити надходження місцевих бюджетів, а також передбачити фінансування з державного бюджету на позашкільну освіту. Наразі такі виплати відбуваються з місцевих бюджетів» – прокоментував Сергій Надал.

Участь у нараді взяли керівництво Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та експерти. Обласні центри на нараді представляли - міський голова Тернополя Сергій Надал та Львова – Андрій Садовий.