Друк

Понад 920 тисяч пасажирів-пільговиків скористались поїздами Донецької залізниці

17.12.2013
За 11 місяців 2013 року пасажирськими поїздами дальнього слідування формування Донецької залізниці перевезено 920 212 пасажирів-пільговиків, 252 з них скористались спеціалізованими вагонами для інвалідів-візочників. Сім заявок на спеціалізовані вагони Донецька залізниця отримала вже на грудень та дві заявки на січень.

Найчастіше спецвагони задіяні на напрямках Київ, Львів, Одеса, Слов’янськ та Сімферополь.

Замовити вагон для людей з особливими потребами можна на будь-якому вокзалі залізниці, отримавши у чергового по вокзалу бланк заяви. При цьому зовсім не обов’язково пасажирові з обмеженими фізичними можливостями особисто оформляти заявку, це можуть зробити за нього з пред’явленням відповідних документів. Заява подається не менше ніж за 5 діб до відправлення поїзда, в ньому мають бути вказані номер поїзда, дата виїзду та маршрут прямування. Вартість квитка така ж, як і в звичайному купейному вагоні в складі поїзда, до якого він включений. Замовивши спеціалізований вагон, люди, що мають проблеми зі здоров’ям значно полегшать свою подорож.

Також, місця, пристосовані для перевезення інвалідів-візочників, знаходяться також у вагонах швидкісних міжрегіональних електропоїздів категорії «Інтерсіті+» — по 2 місця у кожному поїзді та міжрегіональних  двоповерхових електропоїздах категорії «Інтерсіті» — по 4 місця у кожному поїзді.

Нагадаємо, що згідно чинного законодавства України пільги на залізничний транспорт мають  26 пільгових категорій населення.