Друк

Ощад змінив стиль спілкування

13.03.2015
В умовах фактичної війни та фінансової кризи Ощадбанк як найбільший державний банк має зіграти ключову роль у стабілізації економічної ситуації. Банківська система терміново потребує відновлення довіри та ресурсу для розвитку.

Ситуація на банківському ринку розвивається стрімко й не залишає часу на вагання.

Команда Ощадбанку прийняла рішення модернізувати свою систему комунікації.

Ключові принципи:

 

  • Замість традиційної комунікації — живе спілкування.

 

  • Замість традиційної «силіконової» телереклами — малобюджетні документальні і достовірні відеоісторії.

 

  • Замість "прикрас" у промо-матеріалах — лише простота і лаконічність, жодних зайвих папірців.

 

  • Замість монологу — виключно діалог.

 

«Ощадбанк НЕ рекламує себе. Нам не потрібні порожні слова. Наша „реклама“ — це документальна комунікація. Без акторів, закордонних режисерів та величезних рекламних бюджетів. Ми спілкуємось з людьми так, як хотіли б, щоб вони спілкувалися з нами. Вважаємо, що в умовах надзвичайної ситуації в економіці лише спілкування з людьми дає надію на побудову нової країни. Героями наших історій стануть прості українці, їх справжнє життя», — зазначив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Термінові кроки Ощаду:

1. Нова відеоісторія

6 березня Україна побачила нову історію у форматі документального відео, присвячену вкладу «Писанка» від Ощадбанку. Його героїнею є Анастасія Йосипівна, 88-річна писанкарка з подільського села. Нове відео покладе початок новій формі спілкування між банком та мільйонами його клієнтів. Основа — правда, відкритість, прозорість.

За словами засновника компанії Fedoriv, яка розробила нову комунікаційну платформу Ощадбанку, сьогодні в Україні величезний запит на просту і сучасну комунікацію.

«З нашого боку це своєрідний вклад у розвиток країни. Головним мотивом нашої участі в проекті була саме соціальна складова, а не комерційна. Банк звільняється від зайвого. Банк має стати іншим не просто зовні. Банк, як і вся країна, змінюється ментально. Тепер Ощадбанк виглядатиме просто, стильно та сучасно», — зазначив Андрій Федорів.

«На усіх центральних телеканалах, в усій мережі наших відділень ми починаємо комунікувати з людьми мовою цінностей – простих, споконвічних, зрозумілих та близьких кожному», - каже Андрій Пишний.

Ощадбанк має потужну підтримку засновника та є єдиним банком, збереження вкладів в якому повністю гарантовано державою. Сьогодні банк повинен дати людям те, що від нього чекають — впевненість у завтрашньому дні.

2. Маніфест

Маніфест Ощаду з наступного тижня — в усіх відділеннях банку. Причина його створення — переосмислення банком своєї ролі й відповідальності перед громадянами України. У тексті маніфесту розкривається ідея «Мій банк. Моя країна»: змінивши банк на краще, ми змінимо країну. В центрі уваги — людина та її права. Чи то простий співробітник банку, чи то клієнт. Кілька прикладів змін, які вже відбуваються в банку. Державний банк першим у Східній Європі почав систематичне відкриття в Україні інклюзивних відділень, зручних і для мам з немовлятами, і для велосипедистів, і для людей з особливими потребами. Вперше атмосфера в колективі банку системно змінюється: нові HR-підходи, різноманітні тренінги, замість радянського кафе у відділенні — креативний простір для вільного спілкування співробітників.

«Маніфест — це наші принципи роботи. Програма дій та вчинків. Наші публічні обов’язки перед мільйонами українців», — підкреслив Андрій Пишний.

3. Роз’яснення, що таке «100% гарантія держави

Правда. Люди мають знати правду про можливості банку під час найпотужнішої кризи. Вкладники Ощадбанку захищені законом, бо це єдиний банк в Україні, в якому повернення вкладів гарантується державою в повному обсязі і без обмеження суми.

Наразі це є одним із ключових чинників відновлення довіри до банківської системи в цілому і повернення грошей в економіку України. Надходження додаткових коштів — це нові підприємства, робочі місця, зарплати й пенсії.

«Сьогодні бракує довіри. Стіна нерозуміння. Щира розмова прибере цю стіну. Люди повірять у власні сили, у країну, довірять свої кошти надійним банкам і наповнять українську економіку грошима», — наголосив Андрій Пишний.

Якщо коротко, то Ощад - діє. Три незалежних рейтинги за останні чотири місяці підтвердили, що Ощадбанк — найстійкіший банк в Україні. Саме тому він має стати драйвером позитивних змін у країні. Ми закликаємо всіх не опускати руки і боротись за країну заради наших дітей.

Довідково:

За допомогою вкладу «Щедрик» за три зимових місяці Ощадбанк залучив 4,5 млрд. грн. У січні 2015 року Ощадбанк став єдиним серед найбільших банків, в якому спостерігався приріст коштів — на 120,5 млн. грн. Вклади фізичних осіб в Ощадбанку перевищили 31,5 млрд. грн., і кожна гривня з цих коштів сьогодні працює на українську економіку.

«Інвестиції в комунікацію — для нас саме інвестиції, а не витрати. Так, за результатами останньої рекламної кампанії, що тривала в жовтні-листопаді 2014 р., на кожну витрачену на ці потреби гривню держава отримала мінімум 5,4 грн. прибутку», — зазначив начальник управління маркетингу та реклами Ощадбанку Артур Цвинтарний.

Більше інформації, відео та фотоматеріалів у нашому медійному релізі http://press.oschadnybank.com/oshhadbank-diye/