Друк

Міська рада залучає громадськість до розробки плану зонування Тернополя

24.12.2013
План зонування території міста Тернополя розробляється з метою створення сприятливих умов для забезпечення захисту територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, запобігання концентрації населення і об'єктів виробництва, зниження рівня забруднення навколишнього природного середовища, охорони та використання територій з особливим статусом, у тому числі ландшафтів, об'єктів історико-культурної спадщини, а також земель сільськогосподарського призначення і лісів.

Інформація про план зонування є відкритою та розміщена на офіційному сайті Тернопільської міської ради, в розділі Генплан, матеріали для громадського обговорення «План зонування території м. Тернополя».

Згідно рішення міської ради від 10.08.2010 р. вступив в дію генеральний план міста Тернополя, як затверджена містобудівна документація на місцевому рівні.

Згідно статті 17. Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» у складі затвердженого генерального плану розробляється його складові:
  1. План зонування території
  2. Історико-архітектурний опорний план
  3. План червоних ліній магістральних (житлових) вулиць
  4. Розділ інженерно-технічних заходів цивільного захисту на мирний час
  5. Детальні плани територій.
 
На даний час Тернопільською міською радою затверджені всі складові за винятком «Плану зонування території міста Тернополя», який знаходиться на стадії громадських слухань та обговорень.

Між Тернопільською міською радою та інститутом «Діпромісто» ім. Ю.М.Білоконя укладено договір на розроблення робочого проекту містобудівної документації «План зонування території м. Тернополя».

22.10.2013 р. відбулася розширена архітектурно-містобудівна рада міста з представниками громадськості, депутатського корпусу, будівельних фірм та проектних організацій.
«Діпромісто» представило на розгляд розроблений план зонування території м. Тернополя з обмеженнями щодо їх використання.

08.11.2013 р. відбулося чергове засідання архітектурно-містобудівної ради де були розглянуті пропозиції, доповнення, які надійшли від громадян та юридичних осіб для внесення їх в план зонування міста і вказані в протоколі та направлені в «Діпромісто» для розгляду при розробленні містобудівної документації.

11 грудня відбулось громадське слухання Плану зонування. За його результатом були внесені зміни до складу погоджувальної комісії з розгляду та врахування пропозицій, які надійшли під час громадських слухань.

«Сьогодні проект плану зонування на розгляді в інституті «Діпромісто». Тернополяни, які виявили бажання долучитись до його вдосконалення включені у відповідну погоджувальну комісію. Усі пропозиції ми надсилаємо фахівцям інституту «Діпромісто» ім. Ю.М.Білоконя у м. Київ для врахування в роботі та прийняття остаточного рішення щодо Плану зонування території міста Тернополя. Оскільки пропозицій є досить багато, вважаю недоцільним ставити на голосування дане питання. Тому пропонуватиму депутатам зняти його з порядку денного. Для мене особисто важливо, щоби цей документ був якісним та враховував пропозиції тернополян» – прокоментував Сергій Надал.