Друк

Колійники Донецької залізниці попередили сход приміського поїзда

25.12.2013
Завдяки уважності і пильності працівників служби колії Донецької залізниці вдалося запобігти тяжких наслідків сходження приміських поїздів.

Так, 23 грудня 2013 року залізничники були вимушені зупинити рух приміського поїзда на перегоні Красногорівка—Роя  через крадіжку чотирьох стикових накладок у верхній будові колії. У результаті цього час затримки приміського поїзда №6833 сполученням Ясинувата—Цукуриха склав 38 хвилин.

За словами головного ревізора апарату безпеки руху поїздів та автотранспорту Донецької залізниці Віктора Снецького, якби колійники вчасно не зреагували та не встановили факт несанкціонованого втручання в залізничну інфраструктуру не можливо було би уникнути сход приміського поїзда с пасажирами. Крадіжки та розобладнання верхньої будови колії утворюють вкрай небезпечні умови роботи залізничного транспорту та загрожують безпеки руху поїздів.

«Це не перший випадок на ділянці Красногорівка—Роя. Так, 3 грудня цього року викрадено шість стикових накладок та 12 стикових болтів. Перерва руху була 43 хвилини та затриман приміських поїзд №6011 сполученням Ясинувата—Красноармійськ. Донецька залізниця звернулась до правоохоронних органів для виявлення винних у розкраданні осіб і притягнення їх до кримінальної відповідальності», — сказав Віктор Снецький.

Взагалі за 11 місяців поточного року зафіксовано 832 випадки несанкціонованих втручань сторонніх осіб у діяльність Донецької залізниці. Внаслідок цього підприємство зазнало збитків на загальну суму 3 млн 542 тис. грн, а з урахуванням збитків на відновлення — 8 млн 166 тис. грн.

Донецька залізниця вкотре нагадує — незаконне втручання в діяльність залізничного транспорту може призвести до виникнення аварійних ситуацій із вкрай небезпечними наслідками, що ставить під загрозу безпеку руху поїздів і передбачає як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

З початку року затримано 411 розкрадачів, виявлено і знешкоджено 68 угрупувань. Всі затримані передані до правоохоронних органів. Всього за цей період порушено 427 кримінальних справ за ст. 277 «Псування шляхів сполучення і транспортних засобів» і ст. 185 «Крадіжка» КК України. Санкції по цім статтям передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 15 років.