Друк

Фахівці Світового банку розпочали енергоаудит об’єктів житлово-комунального фонду Тернополя

25.11.2014
Енергоаудит об’єктів житлово-комунального фонду Тернополя розпочали фахівці Світового банку у рамках проекту «Україна – трансформаційне підвищення енергетичної ефективності в містах». Над даним проектом у Тернополі працюють експерти Світового банку, зокрема консультант з енергетичних питань Райнер Бенке, заступник директора енергосервісної компанії «Екологічні системи» Євгеній Гофман та енергоменеджер Олена Ряснова.

За словами заступника міського голови Владислава Стемковського, наразі фахівці вивчають дані контактної групи, у яку входять представники установ та організацій міської ради - управління економіки, архітектури, освіти, транспорту, житлово-комунального господарства та інших. У наступні дні експерти Світового банку будуть окремо працювати з міськими підприємствами «Тернопільтеплокомуненерго», «Тернопільводоканал», «Тернопільміськсвітло», «Тернопільелектротранс» та іншими, тобто з основними споживачами енергоресурсів. Робота у часі є тривалою, адже необхідно опрацювати велику кількість даних, порівняти їх з використанням енергоресурсів у європейських країнах та підготувати висновки.

Зазначимо, Світовий банк з урядом України розпочав проект енергоефективності, у рамках якого відібрано три міста, які найбільш готові до впровадження нових технологій енергозбереження. Це Київ, Тернопіль та Кам’янець-Подільський. Енергоаудит об’єктів у Тернополі Світовий банк проводить за власні кошти, тобто без витрачання ресурсів з міського бюджету.