Друк

Банк "Русский Стандарт" - лідер по приросту капіталу та нарощуванню депозитного портфеля серед вітчизняних банків

28.11.2013
Популярний український журнал «Деньги» в спеціальному номері «Рейтинг банков 2013» підвів підсумки роботи українських фінансових установ, склавши рейтинги за різними показниками. Банк «Русский Стандарт» був удостоєний третього місяця в ТОП-5 серед банків, що наростили капітал, з показником 75.19%, та першого місця в ТОП-5 серед банків, що наростили депозитний портфель, з показником 142,28%. В загальному рейтингу видання Банк «Русский Стандарт» зайняв сьоме місце з рейтинговим коефіцієнтом 0,665.

Висока експертна оцінка ще раз підтверджує правильність вибору стратегії по залученню вкладів фізичних осіб та свідчить про високу ступінь довіри до Банку «Русский Стандарт» серед клієнтів.

При підготовці рейтингу експерти видання враховували результати роботи українських банків за 9 месяців 2013 року, приділяючи особливу увагу показникам наявності від’ємної різниці між уставним та регулятивним капіталом, співвідношенню депозитів до власного капіталу фінансових установ, приросту кредитного та депозитного портфелів, а також ставці залучення річних вкладів в національній валюті.

ДОВІДКОВА ІНФОРМАЦІЯ:
ПАТ «Банк Руский Стандарт» (Україна) є частиною Групи компаній «Русский Стандарт», яка займає лідируючі позиції на ринку Росії в наданні фінансових послуг, а також створення та розвитку торгових марок категорії «преміум». Банк «Русский Стандарт» в Україні заснований в 2006 році та спеціалізується на роздрібному кредитуванні. Банк має коло 7000 пунктів продажів банківських продуктів та послуг у більш ніж 500 населених пунктах країни. Банк співпрацює практично з усіма великими торговельними мережами України, серед яких «Фокстрот», «Технополіс», «Ельдорадо», «Вікотек», «Алло», «Мобілочка», «Нова Лінія», та інші. ПАТ «Банк Руский Стандарт» має високий рейтинг надійності банківських вкладів на рівні 5+, присвоєний уповноваженою національною рейтинговою агенцією «IBI-Rating». Банк є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Ліцензія НБУ НБУ №226 від 4.11.2011. В першому півріччі 2013 року кредитний портфель Банку виріс в 1,2 рази, активи – в 1,3 разів. Станом на 01.07.2013 року фінансові показники діяльності Банку склали: кредитний портфель без врахування сформованих резервів – 3095,2 млн. грн. активи – 3616,3 млн. грн, регулятивний капітал – 539,8 млн. грн. В червні 2013 року Банк зареєстрував збільшення статутного капіталу до 283 млн. грн. Єдиним акціонером ПАТ «Банк Руский Стандарт» в Україні є ЗАТ «Банк Русский Стандарт» (Москва) - лідер ринку споживчого кредитування в Росії.