Друк

Банк "Львів" на Форумі Енергоощадності

13.03.2015
4–5 березня 2015 року у конференц-залі Львівської торгово-промислової палати (Стрийський парк, 14) відбувся уже традиційнийФорум Енергоощадності, який поєднав науково-практичну конференцію «Енергоефективність, екологія, комфорт» та Контактну Біржу – площадку для комунікацій учасників заходу.

Тематика Форуму охопила основні напрями розвитку технологій створення комфортних умов проживання людини, як-от: розвиток енергоефективних технологій, проблема екосанітарії, повторне використання та утилізація відходів, мінімізація споживання енергії та води, застосування технологій «замкнутого циклу», використання природних ресурсів та енергії довкілля за допомогою «зелених» технологій тощо.

Організатором заходу є Львівська торгово-промислова палата за сприяння Німецько-українського партнерського проекту у сфері бізнесу, що діє в ЛТПП. Учасниками Форуму стали підприємці, представники влади, ділових асоціацій, фінансових установ, науковці та представники міжнародних організацій.

ПАТ АКБ «Львів» став Партнером Форуму. Одним з провідних напрямів роботи банку «Львів» є кредитування фізичних осіб, підприємств малого і середнього бізнесу, об’єднань співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) для впровадження енергозберігаючих заходів. Банк успішно реалізовує кредитну програму «Енергозбереження» з 2006 року. У своїй доповіді Андрій Захаревич, керівник програми кредитування проектів енергозбереження ПАТ АКБ «Львів», розповів про максимально лояльні умови для кредитів на цілі енергозбереження, «завдяки яким можна не лише утеплити помешкання чи модернізувати власне підприємство, а й заощадити чималі кошти по витратах за енергоносії. Наприклад, завдяки ефективній співпраці банку з ЛОДА та низкою органів самоврядування, клієнти – фізичні особи мають можливість отримувати відшкодування відсотків за такими кредитами, і в результаті відсоткова ставка по енергозберігаючих кредитах фактично становить від 0 до 10% річних у гривні».

Під час конференції були розглянуті нові тенденції та практичні аспекти енергоощадних технологій, енергоспоживання та енергозбереження, обговорено організацію ефективної взаємовигідної співпраці міст, бізнесу, фінансових інституцій задля досягнення сталого енергетичного розвитку міст; можливість залучення інвестицій в енергозбереження.