Друк

Банк «Фінансова Ініціатива» має достатній рівень як поточної, так і миттєвої ліквідності

16.02.2015
Банк «Фінансова Ініціатива» заявляє про достатні рівні поточної та миттєвої ліквідності, що суттєво перевищують мінімальні нормативи Національного банку України станом на 1 січня 2015 року. Відповідно до звітності, офіційно поданої Банком до НБУ та розміщеної на сайті Банку, норматив миттєвої ліквідності становив 21,34% (вимоги НБУ – не менше 20%), а норматив поточної ліквідності 67,57% (вимога – не менше 40%).

Таким чином Банк звертає увагу на те, що інформація розміщена на сайті Finbalance.com.ua у матеріалі «Банк «Фінансова ініціатива» зізнався в нестачі ліквідності», зокрема, щодо порушення Банком нормативів НБУ, не відповідає дійсності та складає негативне враження про ситуацію у Банку, вводить читача в оману та може викликати підвищення соціальної напруги серед Клієнтів Банку.

Причиною цього стала технічна помилка під час розміщення звітності на сайті НБУ, де замість інформації про поточну ліквідність у відповідній графі було оприлюднено значення нормативу миттєвої ліквідності.

Банк уже повідомив про технічну помилку відповідні департаменти Національного банку і у найближчий час дані на офіційній веб-сторінці регулятора будуть приведені у відповідність із офіційно поданим Банком звітом.

Прес-служба Банку «Фінансова Ініціатива» також звертається до редакції сайту Finbalance.com.ua з проханням виправити інформацію, а також закликає всі ЗМІ за можливості послуговуватися офіційними даними банків щодо фінансової звітності.