Рейтинг надійності будівництва Клубного будинку "Gelios" підтверджено на рівні 5

09.04.2014
IBI-Rating повідомляє про підтвердження рейтингу надійності будівництва Клубного будинку "Gelios" на рівні 5 (відмінна надійність). На підтверджений рівень рейтингу вплинули наявність досвіду реалізації проектів житлового будівництва у учасників проекту, стан будівельної готовності, а також місцезнаходження об’єкта.

Генеральний підрядник ТОВ "БК "Міськжитлобуд", який є одним з найбільших забудовників столиці, має значний досвід виконання всього спектру будівельних робіт – від проектування і будівництва об’єктів «під ключ» до їхньої реалізації та подальшої експлуатації. Забудовник проекту ПАТ "Київський холодокомбінат №2" відповідно до затвердженого графіку будівництва здав будинок в експлуатацію 29.07.2013 р., що підтверджується декларацією про готовність об’єкта до експлуатації. Будівництво велося без затримок на земельній ділянці площею 0,3161 га, наданій у п’ятирічну оренду, за наявності усієї необхідної дозвільної документації.

Приміщення у будинку реалізуються через цільові облігації, емітентом яких є Забудовник (кредитний рейтинг облігацій uaBBB, прогноз "стабільний"). Ціна квадратного метра відповідає цінам, що характерні на ринку для даного типу нерухомості з урахуванням місцезнаходження.

Клубний будинок "Gelios" розташований в прилеглому до центру Києва Голосіївському районі, неподалік станції метро "Голосіївська". Поряд з будинком розташована природна рекреаційна зона – Голосіївський парк. Поблизу будинку знаходяться учбові, медичні та торговельні заклади, а також заклади культурного відпочинку.

Рейтинг надійності будівництва – це думка Рейтингового агентства щодо можливості Забудовника виконати свої зобов’язання за будівельним проектом перед покупцями нерухомості відносно інших проектів, висловлена за результатом комплексного аналітичного дослідження. З більш детальною інформацією про рейтинги надійності будівництва можна ознайомитись на сайті IBI-Rating www.ibi.com.ua, а також на сайті Клубного будинку "Gelios" www.gelios.ch.

Відділ рейтингів корпоративної сфери.

Анна Іваницька