Кредитний рейтинг ПРАТ "НОВОТРОЇЦЬКЕ РУДОУПРАВЛІННЯ" визначений на рівні uaA з прогнозом "стабільний"

23.04.2012

IBI-Rating повідомляє про визначення кредитного рейтингу ПРАТ "НОВОТРОЇЦЬКЕ РУ" на рівні uaA з прогнозом рейтингу "стабільний".

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaA характеризується високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності означає чутливість до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Прогноз кредитного рейтингу "стабільний" означає, що зміна кредитного рейтингу протягом року є малоймовірною.

Визначений кредитний рейтинг відображає: стратегічне значення ПРАТ "НОВОТРОЇЦЬКЕ РУ" для держави та бюджетоформуюче значення для Волноваського району Донецької області; провідні позиції підприємства на українському ринку видобування вапняків; високу залежність попиту на продукцію ПРАТ "НОВОТРОЇЦЬКЕ РУ" від ситуації в металургійній галузі; зростання фінансових результатів за збереження високих показників рентабельності: чистий прибуток за 2011 рік збільшився, порівняно з 2009 роком, вдвічі - до 83,4 млн. грн., рентабельність продажів зросла з 29% до 35%; низьке боргове навантаження за вищих за середні показники ліквідності; високу концентрацію покупців - за результатами 2011 року понад 95% реалізації продукції припало на 2 покупців; інформаційну відкритість та прозорість.

Кредитний рейтинг може бути переглянутий у бік підвищення у разі збільшення обсягів реалізації за збереження високих показників ефективності діяльності, розширення ринків збуту.

Кредитний рейтинг може бути переглянутий у бік пониження у разі зниження показників ефективності діяльності, погіршення економічної ситуації в країні та світі.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПРАТ "НОВОТРОЇЦЬКЕ РУ", в тому числі: фінансова звітність за 2009-2011 рр., довідкова інформація про діяльність ПРАТ "НОВОТРОЇЦЬКЕ РУ", інша необхідна внутрішня інформація, очікування IBI-Rating, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери