Підтверджені кредитні рейтинги боргових інструментів ТОВ "Бізнес центр "Примор’є", ТОВ "Агропродукт", ТОВ "Компанія по торгівлі"

05.12.2012

IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокових кредитних рейтингів:

• облігацій серії В ТОВ "Бізнес центр "Примор’є" - підтверджено на рівні uaBBB, прогноз "стабільний";
  • облігацій серії А ТОВ "Агропродукт" - підтверджено на рівні uaBBB-, прогноз "стабільний";
  • облігацій серії А ТОВ "Компанія по торгівлі" - підтверджено на рівні uaBBB-, прогноз "стабільний".

Підтвердження кредитних рейтингів боргових інструментів емітентів ТОВ "Бізнес центр "Примор’є", ТОВ "Агропродукт" та ТОВ "Компанія по торгівлі" зумовлено збереженням у січні-вересні 2012 року ключових факторів, що відмічалися IBI-Rating раніше. Основним фактором, що впливає на рівень кредитних рейтингів є наявність поручительства АТ "ІМЕКСБАНК" (кредитний рейтинг на рівні uaBBB+, прогноз "стабільний") за виплатою відсоткового доходу, погашення та викупу облігацій.

Згідно публічної інформації, Емітенти, як і Поручитель, входять до юридично неоформленої групи "Примор’є", яку очолює фізична особа Клімов Л. М. Результати фінансово-господарської діяльності Емітентів залишаються нестабільними, а боргове навантаження – високим. Зокрема ТОВ "Агропродукт" та ТОВ "Компанія по торгівлі", не проводять активної господарської діяльності за профільними напрямами. Суттєвий вплив на ефективність діяльності ТОВ "Бізнес центр "Примор’є" має значний обсяг операцій з цінними паперами. Також слід відзначити високу чутливість ринку оренди комерційної нерухомості до економічної ситуації в країні, в сегменті якого здійснює свою діяльність ТОВ "Бізнес центр "Примор’є".

На думку IBI-Rating, позитивно на кредитні рейтинги може вплинути зростання доходів Емітентів за одночасного покращення показників ефективності діяльності, зниження боргового навантаження. Негативно позначитися на кредитних рейтингах може зниження кредитоспроможності Поручителя (АТ "ІМЕКСБАНК") та погіршення загальноекономічної ситуації в країні.

Відділ рейтингів корпоративної сфери