Підтверджені довгострокові кредитні рейтинги облігацій серій F, G та H емітента ТОВ "Виробничий вектор"

24.12.2012

IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокових кредитних рейтингів іменних цільових облігацій серій F, G, та H ТОВ "Виробничий вектор" на рівні uaB-, прогноз "стабільний".

Підтвердження кредитних рейтингів боргових інструментів (РБІ) ТОВ "Виробничий вектор" зумовлено збереженням у ІІІ кварталі 2012 року ключових факторів, що відмічалися IBI-Rating раніше. Емітент здійснює діяльність на ринку нерухомості м. Київ, показники розвитку якого вищі, ніж в інших регіонах України. Крім того, ТОВ "Виробничий Вектор" має досвід реалізації інвестиційно-будівельних проектів та передачі приміщень за цільовими облігаціями. Наразі будівництво ЖК "Покровський посад" ведеться із запізненням, обсяг капіталовкладень у будівництво за IІI квартал 2012 року склав 21,7 млн. грн. Також ІВІ-Rating відмічає, що терміни між введенням в експлуатацію та погашенням облігацій є стислими. За підсумками ІІІ кварталу 2012 року діяльність ТОВ "Виробничий вектор" залишилась збитковою, обсяг непокритого збитку становив 1 126,3 млн. грн. Фінансовий стан Емітента залишається нестабільним через високе боргове навантаження, зовнішні зобов’язання на 73,8% перевищують обсяг активів.

Позитивно на рівні кредитних рейтингів може вплинути: випередження графіку будівництва та зниження фінансової залежності. Негативно позначитися на рівнях кредитних рейтингів може: подальше перенесення термінів введення в експлуатацію будівництва, припинення фінансування будівництва, погіршення економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ "Виробничий вектор", в тому числі: фінансова звітність за 9 міс. 2012 року, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери