Підтверджено рейтинг надійності житлового будинку №35 мікрорайону МЖК "Інтернаціоналіст"

25.02.2015
Рейтингове агентство IBI-Rating спільно з Конфедерацією будівельників України (КБУ) повідомляє про підтвердження рейтингу надійності житлового будинку №35 мікрорайону МЖК "Інтернаціоналіст" на І рівні – відмінна надійність. Підтверджений рівень відповідає найвищому показнику рейтингу за рейтинговою шкалою IBI-Rating, розробленою для житлових комплексів, та свідчить про мінімальні ризики невиконання зобов’язань Забудовника перед інвесторами за будівельним проектом.

Підтвердження рейтингу відбувалося в рамках "Рейтингу надійності житлових комплексів" - спільного всеукраїнського проекту Конфедерації будівельників України (КБУ), Рейтингового агентства IBI-Rating та Асоціації допомоги постраждалим інвесторам. Аналітики вивчали інформацію про учасників проекту будівництва, характеристики будівельного об’єкту та фінансові показники компанії-забудовника.

ПрАТ "МЖК Інтернаціоналіст", яке виступає забудовником проекту, має 25?річний досвід зведення об’єктів житлового та комунального призначення, а також соціально-культурної сфери. Підприємством зведено понад 20 об’єктів в м. Харкові та в Харківській області.

Мікрорайон МЖК "Інтернаціоналіст", в якому ведеться будівництво, розташований в екологічно чистому районі на Північній Салтівці в м. Харкові неподалік від станції метрополітену та розвиненої автотранспортної розв’язки. Поруч розташована вся необхідна соціальна та торгова інфраструктура: дитячий садочок, школа, магазини тощо. Ціни на квартири у будинку відповідають цінам, які сформувалися на ринку первинної нерухомості м. Харкова для даного сегменту житла. Покупцям надається можливість придбати житло у розстрочку - до моменту введення в експлуатацію будинку - з першим внеском від 30% вартості.

Будівництво житлового будинку №35 ведеться за графіком за наявності необхідної дозвільної документації. Станом на кінець 2014 року будівельні роботи за цим об’єктом було профінансовано на 69%: повністю готова коробка будинку, частково виконані фасадні роботи, закриті отвори і встановлені вікна, до 6-го поверху виконано внутрішні штукатурні роботи. Введення в експлуатацію житлового будинку №35 заплановано на літо 2015 року. Основний інструмент реалізації житла – цільові облігації, механізм застосування яких при передачі нерухомості чітко визначений вітчизняним законодавством. Переважно саме за рахунок залучених коштів відбувається фінансування проекту. Разом з тим не виключається можливість фінансової підтримки з боку власників.

Більш детально ознайомитися з характеристиками житлового будинку №35 мікрорайону МЖК "Інтернаціоналіст" можна в прикріпленому сертифікаті, а також на сайті Конфедерації будівельників України.

Сертифікат

Методологія визначення Рейтингу надійності житлових комплексів

Довідково

Метою проведення рейтингування є підвищення довіри до забудовників з боку інвесторів та рівня прозорості ринку будівництва. Рівень рейтингу визначається за Методологією рейтингової оцінки надійності житлових комплексів, розробленою Рейтинговим агентством IBI-Rating, що узгоджена КБУ та Асоціацією допомоги постраждалим інвесторам.

Інформація про організаторів проекту

Конфедерація будівельників України (КБУ) – професійне об’єднання, до якого входить більше 80% крупних компаній будівельної галузі (понад 700 організацій). Має представництва в усіх областях України. Працює з 2005 року. Мета – поліпшення інвестиційного клімату в будівництві. КБУ взяла участь у розробці більше 20 законів та понад 100 інших нормативно-правових актів, що регулюють будівництво. Провела реформу в будівництві, зменшивши терміни та процедури більше ніж у 5 разів. Це підняло України в рейтингу Doing Business з 186 до 41 місця (в отриманні дозволів на будівництво).

Рейтингове агентство IBI-Rating – уповноважене рейтингове агентство, що надає послуги у сфері рейтингування та консалтингу на українському ринку з 2005 року. Агентство підтримує більше 250 рейтингів, з них понад 100 – рейтинги у будівельній сфері. Свідоцтво НКЦПФР №3 від 12.04.2010 р.

Асоціація допомоги постраждалим інвесторам – метою існування є підвищення рівня самоорганізації інвесторів для спільного ефективного відстоювання своїх прав з метою врахування їх інтересів при прийнятті рішень, зміна ставлення влади, забудовників та банків-кредиторів до проблем приватних інвесторів, вдосконалення українського законодавства.

Відділ рейтингів корпоративної сфери.

Анна Іваницька