Кредитний рейтинг облігацій ПП "Новий світ" серії A підтверджено на рівні uaBBB

25.06.2015
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу відсоткових облігацій ПП «Новий світ» серії A на рівні uaBBB з прогнозом «стабільний».

Облігації номінальною вартістю 50 млн. грн. випущено з метою фінансування придбання сировини та матеріалів, а також оновлення обладнання та механізмів ПП «Новий світ». Підприємство займається вирощуванням зернових та олійних культур на сільськогосподарських угіддях загальною площею понад 3 тис. га у Новоархангельському районі Кіровоградської області. Діяльність Емітента, як і решти вітчизняних сільськогосподарських підприємств, має високу чутливість до впливу факторів, таких як природно-кліматичні умови, державне регулювання галузі, ціни на нафтопродукти та хімічні добрива. За підсумками 2014 року ПП «Новий світ» отримано 10,6 млн. грн. чистого прибутку, рентабельність EBITDA за цей період склала 49,4%, що вказує на високі показники ефективності діяльності. Рівень боргового навантаження після розміщення облігацій зріс, однак знаходиться на прийнятному рівні. Також IBI-Rating відмічає інформаційну відкритість та прозорість ПП «Новий світ».

Позитивно на рівень кредитного рейтингу може вплинути: зростання фінансових результатів за одночасного покращення показників ефективності діяльності та збереження прийнятного рівня боргового навантаження. Негативно на рівень кредитного рейтингу може вплинути: невиконання боргових зобов’язань, зниження фінансових результатів та показників ефективності діяльності, зростання рівня боргового навантаження, погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПП «Новий світ», в тому числі: фінансова звітність за 2012-2014 рр. та 3 міс. 2015 року, довідкова інформація про діяльність ПП «Новий світ», інформація про випуск облігацій серії A, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери.