Підтверджений кредитний рейтинг іменних відсоткових забезпечених облігацій серій А-С емітента ТОВ "Ріал Істейт Бізнес Груп"

19.12.2012

IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу іменних відсоткових забезпечених облігацій серій А-С емітента ТОВ "Ріал Істейт Бізнес Груп" на рівні uaВВВ-, прогноз "стабільний".

Підтвердження кредитного рейтингу боргових інструментів ТОВ "Ріал Істейт Бізнес Груп" зумовлено збереженням у І півріччі 2012 року ключових факторів, що відмічалися IBI-Rating раніше. Основним фактором, що впливає на рівень кредитного рейтингу, є наявність страхового забезпечення емісії облігацій з погашення облігацій та виплати відсоткового доходу з боку СК "Лемма". Крім того слід зазначити перебування ринку житлової нерухомості м. Одеса та м. Київ, на якому здійснює свою діяльність ТОВ "Ріал Істейт Бізнес Груп", в стані стагнації, а також відсутність досвіду роботи Емітента в сегменті девелопменту. Фінансові результати Емітента протягом аналізованого періоду залишалися незадовільними.

На думку IBI-Rating, позитивно на кредитний рейтинг може вплинути успішна реалізація девелоперського проекту за одночасного покращення фінансово-господарського стану Емітента. Негативно позначитися на рівні кредитного рейтингу може погіршення фінансового стану та подальше зростання боргового навантаження, дострокове припинення дії договорів страхування емісії облігацій, погіршення загальної економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження було використано матеріали, отримані від ТОВ "РІБГ", в тому числі: фінансова звітність за 6 міс. 2012 року, інформація про ТОВ "РІБГ", випуск облігацій серії А-С, прогнозні показники діяльності Емітента, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери