Кредитний рейтинг Публічного акціонерного товариства ‘‘Дружківський завод металевих виробів’‘ підтверджений на рівні uaA+

16.09.2013
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу Публічного акціонерного товариства ‘‘Дружківський завод металевих виробів’‘ на рівні uaA+, прогноз ‘‘стабільний’‘.

Підтвердження кредитного рейтингу ПАТ ‘‘ДРЗМВ’‘ зумовлено збереженням у І півріччі 2013 року ключових факторів, що відмічалися IBI?Rating раніше. ПАТ ‘‘ДРЗМВ’‘ зберігає стратегічне значення для держави та містоутворююче значення для м. Дружківка, а також утримує провідні позиції на вітчизняному ринку виробництва кріпильних металевих виробів. Діяльність підприємства залишається ефективною: чистий прибуток за 6 міс. 2013 року склав 24,6 млн. грн., рентабельність EBITDA – 15%. Боргове навантаження ПАТ ’‘ДРЗМВ’‘ залишається низьким, показники ліквідності – на прийнятному рівні. Зберігається висока концентрація за основними постачальниками металопрокату. Зберігається ризик посилення захисних заходів (митних обмежень) на основних закордонних ринках збуту, що може спричинити скорочення обсягів експорту.

Позитивно на рівень кредитного рейтингу можуть вплинути: зниження операційних ризиків шляхом диверсифікації джерел сировини та розширення ринків збуту. Негативно на рівень кредитного рейтингу можуть вплинути: посилення митних бар’єрів на основних закордонних ринках збуту, зниження показників ефективності діяльності, погіршення економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ ‘‘ДРЗМВ’‘, в тому числі: фінансова звітність за 6 міс. 2013 року, довідкова інформація про діяльність ПАТ ‘‘ДРЗМВ’‘, інша необхідна внутрішня інформація, очікування IBI-Rating, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери