Кредитний рейтинг облігацій серії А емітента ТОВ ’‘ПРІМАДОМ’‘ підтверджений на рівні uaB-

25.09.2013
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу іменних дисконтних незабезпечених облігацій серії А емітента ТОВ ’‘ПРІМАДОМ’‘ на рівні uaB-, прогноз ‘‘стабільний’‘.

Підтвердження кредитного рейтингу боргового інструменту (РБІ) ТОВ ’‘ПРІМАДОМ’‘ зумовлено збереженням у І півріччі 2013 року ключових факторів, що відмічалися IBI-Rating раніше. Наразі у власності Емітента перебуває житлова та комерційна нерухомість. При цьому слід відзначити високу чутливість ринку нерухомості до економічної ситуації в країні. Залежність ТОВ ’‘ПРІМАДОМ’‘ від позикового капіталу залишається високою. Крім того, для Емітента характерні нестабільні грошові потоки від операційної діяльності та інформаційна закритість.

Позитивно на рівень кредитного рейтингу можуть вплинути: формування стабільних грошових потоків від основної діяльності, зниження фінансової залежності Емітента. Негативно на рівень кредитного рейтингу можуть вплинути: суттєве зниження доходів від основної діяльності, погіршення економічної ситуації в регіоні та країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ ’‘ПРІМАДОМ’‘, в тому числі: фінансова звітність за 6 міс. 2013 року, довідкова інформація про діяльність ТОВ ’‘ПРІМАДОМ’‘, параметри випуску облігацій серії А, інша необхідна внутрішня інформація, очікування IBI-Rating, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери