Кредитний рейтинг облігацій ТОВ "РУШ" серії D підтверджено на рівні uaBBB

20.11.2014
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу відсоткових незабезпечених облігацій ТОВ «РУШ» серії D (номінальний обсяг емісії – 75 млн. грн. з погашенням у квітні 2017 року) на рівні uaBBB, прогноз "стабільний".

ТОВ "РУШ" займається торговельною діяльністю, керуючи мережею роздрібних магазинів, що реалізує косметичну та парфумерну продукцію, товари для гігієни та дому. Емітент має розгалужену торговельну мережу (переважно у Центральному, Східному та Південному регіонах України), яка активно розвивається та працює під ТМ "EVA". Стрімкий розвиток мережі впродовж аналізованого періоду сприяв зростанню фінансових результатів за збереження середніх показників ефективності діяльності. Фінансування діяльності відбувається переважно за рахунок позикового капіталу, у т.ч. коштів від розміщення відсоткових облігацій. Боргове навантаження ТОВ "РУШ" в результаті розміщення облігацій очікувано зросло, втім його рівень залишився в прийнятних межах. Наявність ковенант за облігаційною позикою є додатковим механізмом захисту інтересів власників облігацій.

Позитивно на рівень кредитного рейтингу може вплинути: зростання фінансових результатів за одночасного покращення показників ефективності діяльності та зниження залежності від позикового капіталу. Негативно на рівень кредитного рейтингу може вплинути: невиконання боргових зобов’язань, посилення впливу валютних ризиків, збільшення рівня боргового навантаження, суттєве зниження купівельної спроможності населення, погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ "РУШ", в тому числі: фінансова звітність за 2011-2013 рр. та 9 міс. 2014 року, параметри випуску облігацій серії D, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери.

Анна Іваницька