Кредитний рейтинг облігацій ТОВ "Броварський домобудівний комбінат "Меркурій" серій S-AF визначений на рівні uaBBB-

26.12.2012

IBI-Rating повідомляє про визначення кредитного рейтингу іменних цільових забезпечених облігацій ТОВ "Броварський домобудівний комбінат "Меркурій" серій S-AF на рівні uaBBB- з прогнозом "стабільний".

Довгостроковий кредитний рейтинг боргового інструменту ТОВ "Броварський домобудівний комбінат "Меркурій" відображає наявність у Емітента власних будівельних виробничих потужностей та значний досвід реалізації інвестиційно-будівельних проектів і передачі приміщень за цільовими облігаціями. Будівництво житлових будинків, для фінансування якого випускаються цільові облігації серій S-AF, здійснюється у передмісті Києва (м. Бровари), що має вищі, порівняно з іншими регіонами України, показники розвитку ринку житлової нерухомості. На сьогоднішній день будівництво знаходиться на початковому етапі (облаштування палевого поля).

Позитивно на рівень кредитного рейтингу боргового інструменту може вплинути: зниження галузевих ризиків та покращення макроекономічної ситуації в країні. Негативно на рівень кредитного рейтингу боргового інструменту може вплинути: несвоєчасність фінансування та відставання від графіку будівництва, несприятливі економічні зміни в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ "Броварський домобудівний комбінат "Меркурій", в тому числі: фінансова звітність за 2009-2011 рр. та за 9 міс. 2012 року, довідкова інформація про діяльність ТОВ "Броварський домобудівний комбінат "Меркурій", інформація про випуск облігацій серій S-AF, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери