Кредитні рейтинги ТОВ "Агрокомплекс "Зелена долина" та облігацій серії А підтверджені на рівні uaBB

26.12.2014
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокових кредитних рейтингів ТОВ "Агрокомплекс "Зелена долина" та його процентних облігацій серії А на рівні uaBB із збереженням прогнозу "негативний". Кредитні рейтинги залишаються у Контрольному списку.

Рейтингові дії зумовлені невиконанням ТОВ "Агрокомплекс "Зелена долина" зобов’язань щодо погашення відсоткових облігацій, яке згідно з умовами випуску мало відбутися у липні 2014 року. Емітент не надав Рейтинговому агентству інформації стосовно переговорів з власниками облігації щодо можливості та умов реструктуризації заборгованості, що  вказує на зниження інформаційної відкритості та прозорості Емітента.

Сільське господарство зберігає висока чутливість до впливу зовнішніх факторів, таких як природно-кліматичні умови, державне регулювання, ціни на паливно-мастильні матеріали та хімічні добрива. ТОВ "Агрокомплекс "Зелена долина" входить до юридично неоформленої групи компаній "Терра Фуд". За підсумками 9 міс. 2014 року Емітент покращив свої фінансові результати, збільшивши чистий дохід на 36%, до 216,4 млн. грн., та отримавши 10,1 млн. грн. чистого прибутку, проти 46,1 млн. грн. чистого збитку за аналогічний період попереднього року. Ліквідність ТОВ "Агрокомплекс "Зелена долина" суттєво обмежується тим, що значний обсяг грошових коштів було розміщено на депозиті в банку, який наразі знаходиться в стані ліквідації.

Позитивно на кредитні рейтинги можуть вплинути: покращення показників рентабельності, зниження рівня боргового навантаження. Негативно на кредитні рейтинги можуть вплинути: невиконання боргових зобов’язань, суттєве збільшення боргового навантаження, зниження ефективності діяльності, погіршення економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ "Агрокомплекс "Зелена долина", в тому числі: фінансова звітність за 2011-2013 рр. та 9 міс. 2014 року, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери.

За додатковою інформацією звертайтеся:
Анна Іваницька