Кредитний рейтинг ПРАТ "НОВОТРОЇЦЬКЕ РУДОУПРАВЛІННЯ" підтверджено на рівні uaA

08.05.2013

IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПРАТ "НОВОТРОЇЦЬКЕ РУДОУПРАВЛІННЯ" на рівні uaA з прогнозом рейтингу "стабільний".

Підтвердження кредитного рейтингу відображає збереження ключових факторів, що відмічалися IBI-Rating раніше. ПРАТ "НОВОТРОЇЦЬКЕ РУДОУПРАВЛІННЯ" зберігає стратегічне значення для держави та бюджетоформуюче значення для Волноваського району Донецької області. Підприємство займає провідні позиції на українському ринку видобування вапняків. Попит на продукцію ПРАТ "НОВОТРОЇЦЬКЕ РУДОУПРАВЛІННЯ" має високу залежність від ситуації в металургійній галузі. В аналізованому періоду обсяги виробництва та реалізації продукції зменшилися під впливом зміни кон’юнктури ринку, що зумовило зниження фінансових результатів. При цьому боргове навантаження ПРАТ "НОВОТРОЇЦЬКЕ РУДОУПРАВЛІННЯ" залишається низьким, а показники ліквідності - прийнятними. Зберігається концентрація за основними покупцями – за результатами 2012 року 95% реалізації продукції припало на 2 покупців. Також IBI-Rating відмічає інформаційну відкритість та прозорість ПРАТ "НОВОТРОЇЦЬКЕ РУДОУПРАВЛІННЯ".

Позитивно на рівень кредитного рейтингу можуть вплинути: збільшення обсягів реалізації за збереження високих показників ефективності діяльності, розширення ринків збуту. Негативно на рівень кредитного рейтингу можуть вплинути: зниження показників ефективності діяльності, зростання боргового навантаження, погіршення економічної ситуації в країні та світі.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПРАТ "НОВОТРОЇЦЬКЕ РУДОУПРАВЛІННЯ", в тому числі: фінансова звітність за 2012 рік, довідкова інформація про діяльність ПРАТ "НОВОТРОЇЦЬКЕ РУДОУПРАВЛІННЯ", інша необхідна внутрішня інформація, очікування IBI-Rating, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери