Кредитний рейтинг облігацій серії А емітента ТОВ "Група управління бізнесом" підтверджено на рівні uaBBB-

05.03.2013

IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу іменних відсоткових забезпечених облігацій серії А емітента ТОВ "Група управління бізнесом" на рівні uaBBB- з прогнозом рейтингу "стабільний".

Підтвердження кредитного рейтингу боргового інструменту (РБІ) ТОВ "Група управління бізнесом" зумовлено збереженням у IІ півріччі 2012 року ключових факторів, що відмічалися IBI-Rating раніше. Виконання зобов’язань за облігаціями (сплата відсоткового доходу, погашення та викуп) забезпечено договором поруки, укладеним між ТОВ "Група управління бізнесом" та АТ "ІМЕКСБАНК". Також слід відзначити перебування ринку нерухомості м. Одеса в стані стагнації та значне боргове навантаження Емітента.

Позитивно на рівень кредитного рейтингу може вплинути: зростання доходів Емітента за одночасного покращення показників ефективності діяльності та зниження боргового навантаження. Негативно на рівень кредитного рейтингу може вплинути: зниження кредитоспроможності Поручителя, погіршення економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ "Група управління бізнесом", в тому числі: річна фінансова звітність за 2012 рік, довідкова інформація про діяльність ТОВ "Група управління бізнесом", параметри випуску облігацій серії А, інша необхідна внутрішня інформація, звітність АТ "ІМЕКСБАНК" за 6 міс. 2012 року, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери