Кредитні рейтинги облігацій серій A та В емітента ТОВ "БС РІЕЛТІ ГРУП" оновлено на рівні uaBBB

29.05.2013

IBI-Rating повідомляє про оновлення довгострокових кредитних рейтингів іменних відсоткових забезпечених облігацій серій A та В емітента ТОВ "БС РІЕЛТІ ГРУП":

• кредитний рейтинг облігацій серії А ТОВ "БС РІЕЛТІ ГРУП" - підвищено до рівня uaBBB, прогноз "стабільний";
  • кредитний рейтинг облігацій серії В ТОВ "БС РІЕЛТІ ГРУП" - підтверджено на рівні uaBBB, прогноз "стабільний".

У зв’язку зі змінами у найменуванні Емітента (з ТОВ "Бізнес центр "Примор’я" на ТОВ "БС РІЕЛТІ ГРУП") та приєднанням до нього ТОВ "Бізнес-центр "Шевченківський", ТОВ "БС РІЕЛТІ ГРУП" стало правонаступником усіх прав та обов’язків ТОВ "Бізнес-центр "Шевченківський". Зокрема, зобов’язання за відсотковими облігаціями серії А емітента ТОВ "Бізнес-центр "Шевченківський" перейшли до ТОВ "БС РІЕЛТІ ГРУП".

Основним фактором, що впливає на рівень кредитних рейтингів боргових зобов’язань, є наявність поручительства АТ "ІМЕКСБАНК" (кредитний рейтинг на рівні uaBBB+, прогноз "позитивний") за виплатою відсоткового доходу, погашення та викупу облігацій. Згідно публічної інформації, Емітент, як і Поручитель, входять до юридично неоформленої групи "Примор’є", яку очолює фізична особа Клімов Л. М. Крім того, на кредитні рейтинги боргових інструментів ТОВ "БС РІЕЛТІ ГРУП" має вплив: зростання фінансових результатів та покращення показників фінансової стійкості Емітента, останнє відбулося внаслідок проведеного злиття компаній та збільшення обсягу власного капіталу, який на 31.03.2013 р. становив 426,4 млн. грн. Результати фінансово-господарської діяльності ТОВ "БС РІЕЛТІ ГРУП" залишаються нестабільними, що зумовлено значним обсягом операцій з цінними паперами. Також слід відзначити прийнятне боргове навантаження Емітента та високу чутливість ринку оренди комерційної нерухомості, на якому здійснює свою діяльність Емітент, до економічної ситуації в країні.

Позитивно на кредитні рейтинги можуть вплинути: зростання доходів Емітента за одночасного покращення показників ефективності діяльності, зниження боргового навантаження. Негативно на кредитні рейтинги можуть вплинути: зниження кредитоспроможності Поручителя (АТ "ІМЕКСБАНК") та погіршення загальноекономічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження було використано матеріали, отримані від ТОВ "БС РІЕЛТІ ГРУП", в тому числі: фінансова звітність за 2012 рік та І квартал 2013 року, довідкова інформація про діяльність ТОВ "БС РІЕЛТІ ГРУП", інформація про випуски облігацій серій А та В, інша необхідна внутрішня інформація, звітність АТ "ІМЕКСБАНК" за 2012 рік, очікування IBI-Rating, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери