IBI-Rating визначило кредитний рейтинг відсоткових облігацій ТОВ «НОВА ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ» на рівні uaBBB–

31.05.2018
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про визначення кредитного рейтингу відсоткових облігацій ТОВ «НОВА ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ» на рівні uaBBB–, прогноз рейтингу «у розвитку».

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «НОВА ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ» є фінансовою компанією та здійснює свою діяльність з 2002 року. Станом на початок квітня 2018 року частка жодного з учасників не перевищувала 10% капіталу. Кінцевим бенефіціарним власником (контролером) компанії виступає директор ТОВ «НФК» Кадькаленко Андрій Сергійович. Основними клієнтами ТОВ «НФК» є юридичні особи-резиденти України, у яких існує потреба у поточному фінансуванні та поповненні обігових коштів. За підсумками 2017 року ТОВ «НФК» отримало збиток у розмірі 0,4 млн. грн. В свою чергу, діяльність емітента за підсумками січня-березня 2018 року була прибутковою – чистий прибуток за вказаний період становив 1,5 млн грн.

Рішення про приватне розміщення облігацій ТОВ «НФК» серії А було прийнято Загальними зборами Учасників ТОВ «НФК» (згідно протоколу б/н від 26.10.2017 р.). Мета використання фінансових ресурсів, залучених від продажу облігацій – надання коштів у позику та інвестування в ліквідні цінні папери підприємств електроенергетичної галузі, металургійної галузі, готельного господарства, а також підприємств, що надають фінансові послуги. Учасниками приватного розміщення облігацій виступає 41 юридична особа (резиденти України).

Визначений рівень рейтингу облігацій обумовлено достатнім рівнем покриття заборгованості за розміщеними облігаціями власним капіталом, а також очікуваним збільшенням масштабів бізнесу, що сприятиме позитивній динаміці фінансових результатів. Також Рейтингове агентство зазначає що діяльність емітента, як фінансової компанії, характеризується підвищеною вразливістю до впливу кризових явищ, зокрема при наявній нестабільній політичній та економічній ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «НФК», в тому числі: фінансова звітність за 2015-2017 рр. та І квартал 2018 року, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент