IBI-Rating визначило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «ЄВРАЗІЯ СЕРВІС» серії А на рівні uaBBB

10.11.2015
IBI-Rating повідомляє про визначення довгострокового кредитного рейтингу запланованого випуску відсоткових облігацій ТОВ «ЄВРАЗІЯ-СЕРВІС» серії A на рівні uaBBB з прогнозом «стабільний». Облігації номінальною вартістю 50 млн. грн. планується випустити для фінансування придбання сировини та матеріалів, а також оновлення обладнання та механізмів Емітента.

ТОВ «ЄВРАЗІЯ-СЕРВІС» входить до складу агропромислової корпорації «Сварог Вест Груп», земельний банк якої у Хмельницькій, Чернівецькій та Житомирській областях становить 80 тис. га. В ході рейтингового процесу агентство IBI-Rating враховувало входження ТОВ «СВАРОГ-ДНІСТЕР» до складу «Сварог Вест Груп», проте кредитний рейтинг облігацій визначено виходячи з кредитоспроможності самого Емітента (без врахування консолідованих фінансових показників).

Площа оброблюваних ТОВ «ЄВРАЗІЯ-СЕРВІС» сільськогосподарських угідь у Новоушівському районі Хмельницької області наразі становить 2,6 тис. га. За підсумками 9 міс. 2015 року чистий дохід ТОВ «ЄВРАЗІЯ-СЕРВІС» склав 59 044 тис. грн., проти 3 678 тис. грн. за аналогічний період попереднього року. На обсягах виручки позначається наявність валютних надходжень, що знижує чутливість Емітента до коливань обмінних курсів. За підсумками 9 міс. 2015 року чистий прибуток збільшився до 17 225 тис. грн., проти 1 200 тис. грн. за аналогічний період попереднього року. За рахунок прибуткової діяльності обсяг нерозподіленого прибутку ТОВ «ЄВРАЗІЯ-СЕРВІС» збільшився до 70 238 тис. грн. на 30.09.2015 р. Протягом аналізованого періоду переважну більшість пасивів ТОВ «ЄВРАЗІЯ-СЕРВІС» формував власний капітал, частка якого на 30.09.2015 р. становила 61%, що свідчить про достатній рівень фінансової незалежності Емітента. Очікується зростання боргового навантаження після розміщення облігацій, проте його рівень має зберегтися на прийнятному рівні.

IBI-Rating наразі не вбачає факторів, які могли б вплинути на підвищення рівня кредитного рейтингу у короткостроковій перспективі. Зниження кредитного рейтингу можливе у разі невиконання боргових зобов’язань, значного зниження фінансових результатів та показників ефективності діяльності, суттєвого зростання рівня боргового навантаження.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «ЄВРАЗІЯ-СЕРВІС», в тому числі: фінансова звітність за 2012 2014 рр. та 9 міс. 2015 року, параметри випуску облігацій серії А, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Департамент рейтингів корпоративної сфери