IBI-Rating підвищило кредитний рейтинг ПАТ «ВЕКТОР БАНК» до рівня uaBBB+

23.12.2016
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підвищення кредитного рейтингу ПАТ «ВЕКТОР БАНК» до рівня uaBBB+, прогноз «стабільний».
Підвищення рівня кредитного рейтингу ПАТ «ВЕКТОР БАНК» зумовлено достатніми показниками ліквідності, прибутковою діяльністю, прийнятною диверсифікацією клієнтського депозитного портфеля за основними вкладниками, а також поступовим розвитком регіональної мережі та карткового бізнесу, що сприяє нарощенню клієнтської бази та зміцненню ринкових позицій Банку.
В свою чергу, Рейтингове агентство зазначає високу концентрацію клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками, а також збереження складної ситуації в економіці, що обмежує фінансові можливості населення і підприємств реального сектору та негативно впливає на рівень довіри до банківських установ.
ПАТ «ВЕКТОР БАНК» знаходиться на початковому етапі свого розвитку, разом з цим Рейтингове агентство зазначає активну роботу Банку щодо впровадження нових банківських продуктів, розвитку регіональної мережі, нарощення клієнтської бази тощо. Керуючись стратегією власного розвитку, за період з липня по жовтень 2016 року Банком було відкрито 8 нових відділень в містах Черкаси, Вінниця, Хмельницький, Миколаїв, Олександрія, Запоріжжя, Івано-Франківськ та Львів. За підсумками 9 місяців 2016 року прибуток Банку склав 592 тис. грн.
Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ «ВЕКТОР БАНК», в тому числі: фінансова звітність за 2014-2015 рр. та 9 місяців 2016 року, планові показники діяльності, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент