IBI-Rating підвищило кредитний рейтинг ПАТ «АЛЬПАРІ БАНК» до рівня uaBBB

21.12.2016
IBI-Rating повідомляє про підвищення кредитного рейтингу ПАТ «АЛЬПАРІ БАНК» до рівня uaВВВ, прогноз рейтингу змінено на «стабільний». Також було підтверджено рейтинг надійності банківських вкладів на рівні «4» (висока надійність).

Підвищення кредитного рейтингу ПАТ «АЛЬПАРІ БАНК» зумовлено достатніми показниками капіталізації та ефективності діяльності, а також високими показниками ліквідності. В свою чергу, Рейтингове агентство зазначає обмежені джерела операційного доходу, слабкі ринкові позиції та незначну клієнтську базу, що зумовлює наявність концентрації кредитного портфеля та зобов'язань за основними контрагентами. Також на рейтинг банківської установи впливає збереження складної ситуації в економіці, що обмежує фінансові можливості населення і підприємств реального сектору та негативно впливає на рівень довіри до банківських установ.

ПАТ «АЛЬПАРІ БАНК» працює на фінансовому ринку з жовтня 2012 року та на поточний момент відноситься до II групи за розміром активів. Єдиним акціонером є Бахтарі Хедаятоллах Муса. Враховуючи структуру ресурсної бази Банку, та превалювання в неї власних коштів, показники ефективності діяльності зберігаються на достатньому рівні. Зокрема, за підсумками 9 місяців 2016 року чистий операційний дохід ПАТ «АЛЬПАРІ БАНК» майже у півтора рази перевищував адміністративні витрати, а чистий прибуток за цей період склав майже 3 млн. грн.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ «АЛЬПАРІ БАНК», в тому числі: річна фінансова звітність за 2013-2015 рр. та 9 місяців 2016 року, планові показники діяльності, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент