IBI-Rating підвищило кредитний рейтинг ПАТ АКБ «Львів» до рівня uaBBB+

IBI-Rating повідомляє про підвищення кредитного рейтингу ПАТ АКБ «Львів» до рівня uaBBB+ зі збереженням прогнозу «стабільний». Рейтинг надійності банківських вкладів підтверджено на рівні «5».

Підвищення кредитного рейтингу ПАТ АКБ «Львів» обумовлено наявністю фінансової підтримки з боку власника Банку, позитивною динамікою основних фінансових показників, прийнятною диверсифікацією ресурсної бази в розрізі джерел фінансування, кредиторів і галузей економіки. Додатково слід зазначити прибуткову діяльність установи, достатні показники ліквідності та збалансованість активів і пасивів за строками до погашення. Разом з тим, Рейтингове агентство зазначає збереження концентрації клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками, а також збереження складної ситуації в економіці, що обмежує фінансові можливості населення і підприємств реального сектору та негативно впливає на рівень довіри до банківських установ.

ПАТ АКБ «Львів» працює на банківському ринку з жовтня 1991 року. У 2006 році група ісландських компаній через ТОВ «Нью прогрес Холдинг» викупила контрольний пакет акцій, що стало новим етапом розвитку Банку. Кінцевим бенефіціаром виступає фізична особа – громадянин Ісландії Маргеір Петурсон. У травні 2017 року відбулась реєстрація збільшення статутного капіталу на суму 37,5 млн грн – до 305,4 млн грн. У вересні поточного року ПАТ АКБ «Львів» подало необхідну документацію до Національного банку України щодо погодження інвестиції нового стратегічного акціонера – незалежної швейцарської компанії з управління активами ResponsAbility Participations AG.

Банк представлений Головним офісом та 24 відділеннями у 7 областях України – переважно у Західному регіоні. Чистий прибуток Банківської установи за підсумками 9 місяців поточного року склав майже 17 млн грн. Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ АКБ «Львів», в тому числі: річна фінансова звітність за період 2014-2016 рр. та 9 міс. 2017 року, планові показники діяльності, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент