IBI-Rating підтвердило рейтинг фінансової стійкості ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «САЛАМАНДРА-УКРАЇНА» на рівні uaAifr

12.04.2016
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження рейтингу фінансової стійкості ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «САЛАМАНДРА-УКРАЇНА» на рівні uaAifr, прогноз «стабільний».

Підтверджений рівень рейтингу фінансової стійкості ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «САЛАМАНДРА-УКРАЇНА» обумовлений зростанням обсягу зароблених страхових премій. Разом з цим, відбулось зростання питомої ваги резервів заявлених, але не виплачених збитків у загальних страхових резервах. Має місце чутливість страховика до ринкового ризику внаслідок значного обсягу цінних паперів, вартість яких може коливатись на фондовому ринку. Протягом аналізованого періоду спостерігається зростання питомою ваги високоліквідних активів у категоріях активів, якими представлені страхові резерви. Також Рейтингове агентство відмічає відсутність боргового навантаження та суттєве зростання значення комбінованого показника збитковості ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «САЛАМАНДРА-УКРАЇНА».

IBI-Rating наразі не вбачає факторів, які можуть призвести до підвищення рівня рейтингу фінансової стійкості ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «САЛАМАНДРА УКРАЇНА» у короткостроковій перспективі. Зниження рейтингу фінансової стійкості можливе у разі зниження платоспроможності (ліквідності) страхової Компанії, зростання залежності діяльності Страховика від вкладень у цінні папери окремих емітентів, подальше зростання операційних витрат та зростання комбінованого показника збитковості , а також негативні чинники розвитку страхового ринку України, що може призвести до погіршення діяльності Компанії та її фінансових показників.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «САЛАМАНДРА-УКРАЇНА», в тому числі: річна фінансова звітність за 2013-2015 рр., інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент.