IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг ПрАТ «СК «РАРИТЕТ» на рівні uaA

05.10.2016
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПрАТ «СК «РАРИТЕТ» на рівні uaA, прогноз рейтингу «стабільний».

Підтверджений рівень рейтингу Страховика обумовлений достатньою диверсифікацією активів, якими представлені страхові резерви та високими показниками капіталізації. Разом з цим, діяльності Компанії притаманна концентрація страхового портфеля за видами страхування, невисока диверсифікація розміщених депозитів в розрізі банківських установ, значний обсяг інвестицій в цінні папери з обмеженою ліквідністю, а також збиткова основна діяльність та високе значення комбінованого показника збитковості. В свою чергу, Рейтингове агентство зазначає високі показники платоспроможності – станом на 01.07.2016 р. фактичний запас платоспроможності перевищував нормативний майже в 7 разів.

IBI-Rating наразі не вбачає факторів, які можуть призвести до підвищення рівня кредитного рейтингу ПрАТ «СК «РАРИТЕТ» у короткостроковій перспективі. Зниження кредитного рейтингу можливе у разі погіршення платоспроможності (ліквідності) страхової Компанії, зростання залежності діяльності Страховика від вкладень у цінні папери окремих емітентів, подальше зростання комбінованого показника збитковості, а також, враховуючи негативні чинники розвитку страхового ринку України, що може призвести до погіршення діяльності Компанії та її фінансових показників.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПрАТ «СК «РАРИТЕТ», в тому числі: річна фінансова звітність за 2013-2015 рр. та І півріччя 2016 року, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент