IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «Концерн «Сімекс-Агро» серії A на рівні uaBBB

19.10.2015
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу відсоткових облігацій серії A емітента ТОВ «Концерн «Сімекс-Агро» на рівні uaBBB зі зміненою прогнозу з «стабільний» на «позитивний».

ТОВ «Концерн «Сімекс-Агро» займається вирощуванням зернових та олійних культур на сільськогосподарських угіддях загальною площею 12,5 тис. га у Липовецькому районі Вінницької області. Діяльність Емітента, як і решти вітчизняних сільськогосподарських підприємств, має високу чутливість до впливу таких факторів, як природно-кліматичні умови та державне регулювання галузі.

ТОВ «Концерн «Сімекс-Агро» має високі показники ефективності діяльності – за підсумками 6 міс. 2015 року чистий дохід ТОВ «Концерн «Сімекс-Агро» збільшився, порівняно з аналогічним періодом попереднього року, на 85,5% і склав 141,7 млн. грн., чистий прибуток склав 100,8 млн. грн., за рахунок чого обсяг нерозподіленого прибутку збільшився до 202,6 млн. грн. на 30.06.2015 р. На кінець червня 2015 року борг ТОВ «Концерн «Сімекс-Агро» формувався зобов’язаннями за розміщеними відсотковими облігаціями, обсяг яких скоротився до 84,8 млн. грн. в результаті викупу частини облігацій у їх власників. На кінець червня 2015 року боргові зобов’язання ТОВ «Концерн «Сімекс-Агро» були довгостроковими і номіновані в гривнях, що знижує вразливість Емітента до валютних ризиків у разі подальшої девальвації гривні.

Прибуткова діяльність ТОВ «Концерн «Сімекс-Агро» за підсумками 6 міс. 2015 року зумовила зростання обсягу нерозподіленого прибутку і, відповідно, обсягу власного капіталу Емітента, який на кінець червня 2015 року становив 63% його пасивів, що свідчить про добрий рівень його фінансової незалежності.

Позитивно на рівень кредитного рейтингу облігацій може вплинути: зростання фінансових результатів за одночасного покращення показників ефективності діяльності та збереження прийнятного рівня боргового навантаження. Негативно на рівень кредитного рейтингу може вплинути: невиконання боргових зобов’язань, зниження фінансових результатів та показників ефективності діяльності, зростання рівня боргового навантаження, погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «Концерн «Сімекс-Агро», в тому числі: фінансова звітність за 2012-2014 рр. та 6 міс. 2015 року, параметри випуску облігацій серії А, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент.