IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я» серій A-F на рівні uaA

11.02.2016
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу відсоткових облігацій ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я» серій A-F на рівні uaA з прогнозом «стабільний».

Підтвердження кредитного рейтингу боргового інструменту зумовлено збереженням ключових факторів, що відмічалися Агентством раніше. ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я» входить до числа найбільших виробників фармацевтичної продукції в Україні. Разом з цим, виробництво та реалізація лікарських засобів має залежність від державного регулювання галузі. Вагому частину чистого доходу Емітента формує експортна виручка, що диверсифікує його ринки збуту та знижує чутливість до коливань валютних курсів. Нарощення обсягів виробництва та реалізації за одночасного підвищення відпускних цін позитивно позначилося на фінансових результатах ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я». Так, чистий дохід за 9 міс. 2015 років склав 897 338 тис. грн., що на 64,5% перевищує результат аналогічного періоду попереднього року. Чистий прибуток збільшився на 20% - до 100 945 тис. грн. Власний капітал на кінець вересня 2015 року становив 59% пасивів, що вказує на досить високий рівень фінансової незалежності. Розміщення відсоткових облігацій, що є об’єктом рейтингування, зумовило зростання боргового навантаження, проте його рівень оцінюється як низький.

Наразі IBI-Rating не вбачає чинників, які можуть призвести до підвищення кредитного рейтингу у короткостроковій перспективі. Зниження кредитного рейтингу можливе у разі: невиконання боргових зобов’язань, суттєвого зростання боргового навантаження, зниження фінансових результатів та показників ефективності діяльності, введення захисних бар’єрів на основних зовнішніх ринках збуту, погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я», в тому числі: фінансова звітність за 2012-2014 рр. та 9 міс. 2015 року, довідкова інформація про діяльність ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я», інформація про випуск облігацій серій A-F, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Департамент рейтингів корпоративної сфери.